Rotterdam en Dubai tekenen samenwerkingsovereenkomst

Rotterdam en Dubai gaan op concrete thema’s en sectoren de samenwerking, kennisuitwisseling en handel bevorderen. Dubai Chamber of Commerce & Industry, Kamer van Koophandel en Rotterdam Partners hebben hiervoor op woensdag 8 maart in aanwezigheid van burgemeester Aboutaleb een driejarige samenwerkingsovereenkomst gesloten, in de vorm van een Memorandum of Understanding (MoU).
Een delegatie van de Dubai Chamber brengt deze week een driedaags bezoek aan Rotterdam. Het doel van het bezoek en van de samenwerking is het bevorderen van wederzijdse handel en investeringen, en het uitwisselen van kennis rond verschillende sectoren, zoals logistiek, financiële dienstverlening, gezondheidszorg, infrastructuur en energie. Ook zijn er concrete projecten op het gebied van cleantech en duurzame energie, rondom Dubai Expo 2020 en de aanleg van havens waarvoor het Rotterdamse bedrijfsleven zich kan kwalificeren.
 

Foto: De ondertekening van de driejarige samenwerkingsovereenkomst door Chantal Roest (Director Trade & Investment of Rotterdam Partners), H.E. Hamad Buamim (President and CEO of the Dubai Chamber of Commerce & Industry), Claudia Zuiderwijk (voorzitter van de Nederlandse Kamer van Koophandel), in aanwezigheid van burgemeester Ahmed Aboutaleb.
Stephan Tellier/ Rotterdam Partners

‘, ‘