Rotterdam gaststad van International Conference on Children’s Bone Health

Rotterdam heeft het bid voor de 6th International Conference on Children’s Bone Health (ICCBH) gewonnen. Dit vierdaagse congres vindt plaats in juni 2013, ontvangt 400 deelnemers en levert de stad Rotterdam ruim 700.000 euro op.

De 6th International Conference on Children’s Bone Health past bij het kennisgebied medisch waarop Rotterdam zich richt. Het congres is geheel gewijd aan de gezondheid van de botstructuur van kinderen.

Het bidboek voor het congres werd verzorgd door Rotterdam Marketing. De Maasstad won in de bidprocedure van grote congressteden als Barcelona en Berlijn.

De vereniging verantwoordelijk voor de conferentie, de European Calcified Tissue Society, koos voor Rotterdam vanwege de bereikbaarheid van de Maasstad en de centrale ligging van Concert- en Congresgebouw de Doelen in de stad. “Deze locatie is  perfect  en ook de stad is ideaal – ontzettend gemakkelijk voor de congresbezoekers om te komen en te verblijven. Hotels op loopafstand, veel te doen en een groot aantal accommodaties,” vertelt organisator Janet Crompton.

Voor het vierdaagse evenement worden zo’n vierhonderd wetenschappers uit de hele wereld verwacht. Het congres wordt voor de zesde keer gehouden. Het eerste congres vond in 1999 plaats in Maastricht. Later volgden de steden Sheffield (Engeland), Sorrento (Italië), Montreal (Canada) en Cambridge (Engeland).