Rotterdam in 2013 gaststad van wereldcongres IPOS

Het ‘15th World Congress of Psycho-Oncology and Psychosocial Academy’ vindt in november 2013 plaats in het Rotterdamse Beurs-WTC Congress & Event Center. Tijdens het vijfdaagse wereldcongres van de International Psycho-Oncology Society (IPOS) worden achthonderd bezoekers verwacht. Het congres levert de stad naar verwachting ruim anderhalf miljoen euro op.

Het ‘15th World Congress of Psycho-Oncology and Psychosocial Academy’ is gewijd aan de psychosociale zorg van kankerpatiënten. Het congres, dat van 4 tot en met 8 november plaatsvindt, is bedoeld voor psychologen, psychiaters, artsen en hulpverleners wereldwijd. De thematiek van het congres sluit aan bij het kennisgebied medisch waarop Rotterdam zich richt.

Het is de eerste keer dat het ‘World Congress of Psycho-Oncology and Psychosocial Academy’ in Nederland plaatsvindt. De komst van het congres naar Rotterdam is het resultaat van een samenwerking tussen de Nederlandse Vereniging voor Psychosociale Oncologie (NVPO), Congress Care (Medisch Specialist in congressen en symposia), het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC), Beurs-WTC Congress & Event Center en Rotterdam Marketing.

NVPO, gastvereniging van het congres, koos voor Rotterdam vanwege de scherpe prijs-kwaliteitverhouding. De inzet van het stimuleringsfonds speelde daarin een belangrijke rol. Het Stimuleringsfonds van Rotterdam biedt initiatiefnemers van internationale associatie congressen al enige jaren onder bepaalde voorwaarden een financieel steuntje in de rug. Het fonds is gericht op de speerpunten van de stad; haven, industrie, medisch en creatief.