Rotterdam in top 10 Lonely Planet

Rotterdam is opgenomen in de top 10 steden van Lonely Planet’s Best in Travel 2016. In Lonely Planet’s Best in Travel staan de top tien van landen, steden en regio’s die worden aanbevolen als meest interessante reisbestemming voor het komend jaar.
Rotterdam dankt haar plek op de lijst aan haar ‘futuristische architectuur, inspirerende stadsinitiatieven zoals de Luchtsingel, en groeiende aanbod van kunst en cultuur, horeca en uitgaansgelegenheden’. “Rotterdam is bursting with modern, post-modern and contemporary construction and offers a veritable array of art, top-class restaurants and atmospheric nightlife, making it one of Lonely Planet’s must-see destinations for 2016”, aldus Tom Hall, Editorial Director van Lonely Planet’s Best in Travel 2016.

“Dé autoriteit op het gebied van reizen heeft Rotterdam uitgeroepen tot een van de meest opwindende steden in de wereld op dit moment. Een groter compliment kunnen we als stad niet krijgen’’, stelt Maarten Struijvenberg, wethouder economie en werkgelegenheid in Rotterdam.

Dit is de beste aanbeveling die een stad kan krijgen”,  stelt Ron Voskuilen, directeur van Rotterdam Partners. “Lonely Planet is een instituut in de reisindustrie. Wij verwachten dat dit een enorme impuls geeft aan het aantal bezoekers dat volgend jaar naar Rotterdam zal komen. Deze erkenning van Lonely Planet laat tevens zien dat Rotterdam zich heeft ontwikkeld tot een volwaardige toeristische bestemming, met een interessant aanbod voor verschillende type reizigers. Dat is ook een groot compliment aan de ondernemers in de toeristische industrie, de gemeente en Rotterdammers zelf die de stad maken tot wat die is.”

Rotterdam is de enige Nederlandse stad die is opgenomen in de Lonely Planet’s Best in Travel 2016.

Conrad van Tiggelen, marketingdirecteur NBTC: “Het zet Rotterdam terecht in the picture bij vele potentiële bezoekers en het versterkt en verbreedt het imago van de bestemming Holland in het buitenland. Het is een erkenning voor Rotterdam als must see hedendaagse architectuurstad en laat zien dat de stad een prima uitvalsbasis is om Nederland te ontdekken. Het zal ongetwijfeld bijdragen aan meer internationaal bezoek. Dit is een mooie opsteker voor ‘Holland’ in het algemeen en Rotterdam in het bijzonder.”