Rotterdam wint bid International Conference on Operations Research

De organisatoren van The International Conference on Operations Research gaan hun jaarlijkse congres in 2013 in Rotterdam organiseren. Dit is de zesde bidprocedure op rij die Rotterdam Marketing succesvol afsluit.Het bid kwam tot stand dankzij nauwe samenwerking tussen Erasmus School of Economics (ESE),  Congresbureau Erasmus MC, Rotterdam Marketing en Concert- en congresgebouw de Doelen.

The International Conference on Operations Research is een economisch/wetenschappelijk congres, dat tussen de 700 en 1.000 deelnemers trekt en drie dagen zal duren. Naar verwachting levert het congres, dat gepland staat van 4 tot en met 6 september 2013, de stad ruim 1,5 miljoen euro op.

De keus voor Rotterdam was verrassend. In het verleden werd dit congres alleen in Duitstalige landen georganiseerd: Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. "Eén van de redenen dat het congres in 2013 naar Rotterdam komt, is omdat de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) in 2013/2014 honderd jaar bestaat ", verklaart Jef Verschuren van de Erasmus School of Economics die keuze.  "Maar ook  de grote betrokkenheid en de nauwe samenwerking tussen de Rotterdamse partijen onderling werkte in ons voordeel. Natuurlijk bood ook het stimuleringsfonds een extra financieel steuntje in de rug”.

Rotterdam biedt initiatiefnemers van internationale congressen al enige jaren onder bepaalde voorwaarden een financieel steuntje in de rug. Het fonds is gericht op de speerpunten van de stad; haven, industrie, medisch, creatief of een wetenschappelijk congres met betrekking tot de sector economie.