Rudy Nuijts beste ambassadeur congresstad Maastricht

Prof. dr. Rudy Nuijts heeft zaterdag 19 maart de Brightlands Convention Award 2015 in ontvangst genomen van de Maastrichtse burgemeester Annemarie Penn-te Strake. Hij mag zich de beste ambassadeur van Maastricht Congresstad noemen.
Tijdens de jaarlijkse TEFAF-bijeenkomst van de congresambassadeursclub Amici ad Mosam werden de vier genomineerden in het zonnetje gezet. Door hun baanbrekend werk om wetenschappelijke congressen en symposia voor de stad te behouden of naar Maastricht te halen, hebben zij zich een ambassadeur getoond van congresstad Maastricht.

Prof. dr. Rudy Nuijts werd als winnaar uitgeroepen vanwege zijn inspanningen om de ESCRS Winter Meeting 2017 naar de stand te halen. Dit is een meerdaags congres dat zo’n 1.500  internationale oogchirurgen naar Maastricht zal trekken. Op de conferentie passeren de nieuwste innovaties en ontwikkelingen op het gebied van staar- en refractiechirurgie de revue.

Uit het juryrapport: ’Bijna 2,5 jaar lobbywerk binnen de ESCRS Board, heeft er uiteindelijk in geresulteerd dat Maastricht – na steden als Athene, Rome, Istanbul, Barcelona en Praag – in februari 2017 de prestigieuze 21st ESCRS Winter Meeting (European Society of Cataract and Refractive Surgeons) mag verwelkomen! Deze grote, high end meeting, staat zeer hoog aangeschreven in de professionele society van Europa. Bovendien organiseert de ESCRS verschillende andere congressen waar we, bij een succesvolle winter meeting, ook kans op kunnen maken. Tot slot zien wij in prof. dr. Nuijts een waarlijk ambassadeur van Brightlands, gezien zijn werkplek in Maastricht UMC+/Maastricht Health Campus en de samenwerking op het gebied van materials, gerelateerd aan oogheelkunde, die hij heeft met de Chemelot Campus.’

De overige genomineerden waren Prof. dr. Mark Post voor zijn betrokkenheid bij de  1st International Symposium on Cultured Meat 2015, Prof. dr. Chris Reutelingsperger (8th Internationale Conferentie over Annexins 2015) en Prof. dr. Luc Zimmermann (ESPR/jENS 2019).

De Brightlands Convention Award is bestemd voor degene die het afgelopen jaar de meest waardevolle bijdrage heeft geleverd aan de regio Maastricht als congresbestemming. Elk symposium, elk congres, elke medische bijeenkomst zet Maastricht steviger op de internationale congreskaart. Elk congres brengt een stroom aan bezoekers met zich mee: hotels, restaurants, vervoersbedrijven en andere toeleveranciers plukken daar de vruchten van. Brightlands sponsort de award en onderstreept daarmee het belang van congressen voor de organisaties en ondernemers op de Campussen.
 

Foto: Prof. dr. Rudy Nuijts ontvangt de Brightlands Conventio Award 2015 uit handen van burgemeester Annemarie Penn-te Strake