Secrets of Effective Meetings & Events

‘Secrets of Effective Meetings & Events” is het nieuwste boek van de hand van Steve De Wit, managing director van BarrancO Concept. Het Engelstalige boek biedt praktisch handvatten voor effectieve bijeenkomsten voor zowel de beginnende als de doorwinterde meeting planner.

Het eerste deel benadert het belang van meetings en events als strategisch business instrument. Deel twee reikt tal van ‘ready-to-use’ ideeën aan voor meeting formats. Naast de meer gekende formats, zoals de duo-presentatie en talk show, worden ook minder gekende formats belicht zoals de loft, de bridge, petcha kutcha, open space en televisietheater. Tevens worden praktische tips aangereikt voor het opzetten van een functioneel budgetteringssyteem en het visualiseren van offertes en programma’s. Tot slot krijgt de lezer handvatten om de eigen creativiteit te stimuleren.

De derde sectie is een ‘survival guide’ met tal van tips & tricks voor effectieve communicatie, spreken in het openbaar, ontwerp van een presentatie, databasebeheer, people management, AV-hulpmiddelen en eventfotografie en video-opnamen.
Het laatste deel is een systeem dat het mogelijk maakt om een eigen trainingsprogramma voor meeting planners op te zetten.

Het boek kost 35 euro en is te bestellen via de website www.stevedewit.com.