Shortlist verkiezing Dagvoorzitter van het Jaar bekend

De jury van de verkiezing ‘Dagvoorzitter van het jaar 2013’ heeft de eerste beoordeling gedaan en in drie categorieën een shortlist bekend gemaakt. De komende weken worden uit de kanshebbers de genomineerden geselecteerd voor deze nieuwe verkiezing.
‘, ‘Het is volgens juryvoorzitter Jan-Jaap In der Maur en mede-initiator Marga Groot Zwaaftink, een hoogwaardige lijst geworden van echte professionals. In de belangrijkste categorie ‘Dagvoorzitter van het Jaar 2013’ zijn acht dagvoorzitters gekandideerd: Ronnie Overgoor, Rens de Jong, Charles Groenhuijsen, Maarten Bouwhuis, Rutger Mollee, Gert-Jan Jansen, Erik Peekel en Anouschka Laheij.

De acht kandidaten zullen aan een uitgebreid interview onderworpen worden door de jury. Vervolgens worden vier van hen genomineerd. De jury zal vervolgens van iedere genomineerde twee opdrachtgevers ondervragen, waarna de winnaar bekend gemaakt wordt.

De tweede categorie is het 'Beste dagvoorzitterschap 2013': één specifiek optreden waarbij de winnaar op een uitzonderlijk hoog niveau gepresteerd heeft en daarmee de bijeenkomst aantoonbaar naar een beter resultaat heeft getild. Op de shortlist staan vijf dagvoorzitters: Cathy van Beek, Stefan Wijers, Lars Sorensen, Donatello Piras en Jim Stolze. Drie van hen zullen na de interviews genomineerd worden.

In de categorie 'Talent van het Jaar' zijn drie beginnende dagvoorzitters gekandideerd: Rick van der Kleij, Eva Brouwer en Ivo Joosten. Voor de nominaties valt daar één van af.

‘, ‘