Smartphone wordt nauwelijks gebruikt voor eventregistratie

Bezoekers registreren zich nauwelijks via de mobiele telefoon. Bijna 90 procent verkiest zijn desktop of laptop boven mobiel of tablet bij het aanmelden voor een evenement, zo blijkt uit een analyse van het Rotterdamse eventregistratie bureau Invitado.
Uit het onderzoek van Invitado blijkt dat het gebruik van de desktop de absolute favoriet is bij eventregistratie. Meer dan 360.00 websitebezoeken en ruim 50.000 aanmeldingen zijn onderzocht. 86 procent van de bezoekers registreert zich via de desktop. Mobiel en tablet zijn twee ondergeschoven kindjes voor wat betreft eventregistratie. Bijna 10 procent van de bezoekers registreert zich via mobiel. Met 4,5 procent is de tablet momenteel nog minder populair. Opvallend is dat het gebruik van tablet en mobiel in 2014 iets hoger lag dan in 2015.

Gebruik apparaatcategorieën bij eventregistratie
 

Onverwachtse wending

Michiel Droog van Invitado: ‘Een stijging van de aanmeldingen via de smartphone zou logisch zijn. Toch kwam uit het onderzoek naar voren dat het niet overeenkomt met de cijfers die we zien bij algemeen zakelijk internet gebruik. Blijkbaar vindt men formulieren invullen via je mobiele telefoon nogal lastig. Dit verbaasde ons, te meer omdat alles tegenwoordig standaard geoptimaliseerd voor mobiel gemaakt wordt.’
 
Naast het feit dat maar een klein gedeelte van de bezoekers zich registreert via de smartphone is er een verschil ontdekt tussen het mobiele gebruik bij consumenten versus zakelijk evenementen. Met een verschil van ruim 10 procent registreren bezoekers van consumenten evenementen, zoals festivals of open dagen, zich vaker via de mobiele telefoon. Dit geldt ook voor het gebruik van de tablet. Bij congres- en seminaraanmeldingen blijft de desktop onverdeeld favoriet.

Gebruik apparaatcategorieën eventregistratie bij consument gerelateerde evenementen