Society for Worldwide Medical Exchange lanceert virtuele leeromgeving

The Society for Worldwide Medical Exchange (SWME) heeft ForuMedico gelanceerd, een virtuele omgeving waar healthcare professionals nieuwe educatieve content kunnen vinden en wereldwijd kunnen netwerken en samenwerken.
De internationale non-profitorganisatie, met als doel gezondheidsverbetering in de wereld door continue medische opleiding, zet het door ABTS Convention Services ontwikkelde systeem voor het eerst in bij haar meertalige online cursus over antimicrobiële resistentie en ziekenhuisinfecties.
 
ForuMedico is een 3D online omgeving, die beschikbaar is tijdens en na de cursus, waar content op een innovatieve en uitnodigende manier word aangeboden en dat blijvende mogelijkheden biedt om te netwerken en te leren. De virtuele omgeving heeft een gemeenschappelijke ruimte waar doctoren, cursisten en SWME-partners via avatars met elkaar kunnen netwerken. Ook is er een auditorium voor congressen, keynotes en lessen. Daarnaast heeft elke cursus een eigen toegewezen ruimte, bestaande uit een auditorium, voor video’s en seminars, een cursuscentrum, waar aanvullende informatie kan worden gedownload, en een beurshal.

In de beurshal kunnen medische associaties en sponsors hun evenementen, diensten en producten presenteren in virtuele stands. FuroMedico deelnemers kunnen langs de stands ‘lopen’, visitekaartjes uitwisselen, chatten en zich naar andere gedeelten ‘teleporteren’. Alle verzamelde informatie wordt bewaard in een digitale tas en kan binnen het platform gedownload worden. Voordeel voor de exposanten is dat ze veel data verzamelen over de activiteiten van de deelnemers.