Starwood opent Element Amsterdam Hotel

Starwood Hotels & Resorts heeft haar eerste Element Hotel geopend in Nederland. Het duurzame hotelmerk heeft in Europa nog één ander hotel, namelijk het Element Frankfurt Airport Hotel dat in 2014 werd geopend.
 Element Amsterdam is gelegen aan de bruisende Zuidas, het zakendistrict van Amsterdam en heeft een licht, modern en duurzaam design en focust op long-stay reizigers. Het hotel is gevestigd in een voormalig kantoorpand en geïntegreerd in het nieuwe Gelderlandplein winkelcentrum.

Element Amsterdam heeft 160 ruime studio’s en suites die speciaal zijn ontworpen voor langdurig verblijf van gasten. Zo zijn alle kamers voorzien van een volledig ingerichte kitchenette, een flexibele leefruimte en een op een spa-geïnspireerde badkamer. Het hotel heeft verder een 24/7 fitnesscentrum, twee vergaderzalen en een business center. Gasten kunnen in beweging blijven en Amsterdam ontdekken met gratis fietsen en gebruik maken van gratis Wi-Fi overal in het hotel. Het hotel beschikt ook over SPG Keyless, zodat gasten hun smartphone of Apple-horloge kunnen gebruiken als kamersleutel.

 Het hotel biedt twee eetgelegenheden: My Place; een full-service restaurant met terras en café/bar Carrots & Co. Beiden maken vooral gebruik van duurzame ingrediënten en bieden een scala aan gezonde opties gedurende de dag. De 24/7 geopende grab-and-go (gourmet) food pantry biedt gasten de mogelijkheid om alles te kopen wat ze nodig hebben om een lekkere maaltijd te maken in hun eigen kamer. Gasten kunnen hun dag beginnen met een gezond ”Rise” ontbijt en relaxen met de ”Relax” avondreceptie, die beide gratis zijn.
 

LEED gecertificeerd

Element is LEED gecertificeerd en wordt internationaal erkend als marktleider op het gebied van duurzaamheid. Daarnaast kunnen reizigers een vernieuwde interpretatie van de traditionele hotelervaring met natuurlijk licht, modern design, gezonde opties en duurzame mogelijkheden ervaren. Het hotel is ontworpen door de in Amsterdam gebaseerde concept en design studio D/DOCK, die voornamelijk tastbare en natuurlijke materialen hebben gebruikt, om zodoende het comfort en het welzijn van gasten te stimuleren.

Starwood heeft nu vier hotels in Nederland, naast Element Amsterdam: het recent geopende W Amsterdam, het Sheraton Amsterdam Airport Hotel en Hotel Des Indes in Den Haag, een Luxury Collection Hotel.