Sterrenchef Mario Ridder opent nieuw restaurant in Hilton Rotterdam | Conference Matters

Sterrenchef Mario Ridder opent nieuw restaurant in Hilton Rotterdam

Hilton Rotterdam is een samenwerking aangegaan met Mario Ridder. De sterrenchef opent restaurant Joelia in het hotel.
 Ridder komt met zijn voltallige team van tweesterrenrestaurant De Zwethheul naar hartje Rotterdam om in het Hilton een culinaire omgeving te creëren van internationale allure. “Ik ga voor het hoogst haalbare, op deze plek kan ik mijn droom verwezenlijken”,  zegt de chef-kok en culinair ondernemer.
 
Restaurant Joelia, by Mario in Hilton Rotterdam zal haar deuren openen in januari 2015. Een modern restaurant met een internationale uitstraling; prominent gesitueerd, met de ingang aan de Coolsingel-zijde van het hotel. Het gastronomisch concept is afgestemd op de fijnproever, die afhankelijk van zijn beschikbare tijd, voor verschillende formules kiest. Klassieke eenvoud, pure klasse en de beste ingrediënten worden ook hier de belangrijkste kenmerken van Mario’s stijl.
 
Mario Ridder: “Ik ben heel blij met deze kans op een van de beste plekken van Rotterdam. Hier kan ik al mijn ambities kwijt. We blijven hetzelfde presteren, op het hoogste niveau en met de mooiste wijnen, maar in een andere setting. De cultuur rond gastronomisch eten is veranderd. Het moet sneller en dynamischer; mensen willen op hotspots zitten. En het moet toegankelijk zijn. Daar spelen we op in met een gevarieerd culinair concept.”
 
Jan Rutgers, general manager van Hilton Rotterdam: “Ik heb veel waardering en respect voor Mario Ridder, die zich als creatief sterrenchef heeft bewezen en als gedreven ondernemer nieuwe culinaire uitdagingen tot een succes weet te maken. Ik heb er alle vertrouwen in dat Hilton met Joelia, by Mario een onderscheidende stempel zal zetten op culinair Rotterdam.” 
 
Met de komst van Mario Ridder en zijn team is Hilton Rotterdam het eerste Hiltonhotel in de Benelux met een sterrenchef. De overeenkomst past in de strategie van Hilton Worldwide om haar culinaire positie te versterken door samenwerking met toonaangevende chefs en restaurants.

Simon Lazarus, Vice President Food & Beverage Hilton EMEAg: “Wij zijn bijzonder trots dat Mario Ridder met zijn grote reputatie op het gebied van gastronomie zijn naam gaat verbinden aan Hilton Rotterdam en op deze locatie invulling gaat geven aan zijn ultieme culinaire ambities. Het is fantastisch dat Ridder zich voegt bij onze illustere chefs zoals Heinz Beck in Cavalieri Rome, Chris Galvin in Windows Park Lane Londen en de veelbelovende Sidney Schutte van Librije’s Zusje in Waldorf Astoria Amsterdam. Deze samenwerking betekent een nieuwe mijlpaal in de strategie van Hilton om op geselecteerde locaties met sterrenchefs samen te werken.’’
 
Het nieuwe restaurant, dat uit meerdere gedeeltes bestaat, is gesitueerd aan de kopse kant van het hotel en biedt uitzicht op zowel Weena, Coolsingel als Kruiskade. Met de toevoeging van dit gastronomisch restaurantconcept heeft Hilton Rotterdam alle smaken op het gebied van eten en drinken in huis, inclusief bar-restaurant Stadshal voor urban all day dining, high tea’s, banqueting en, vanaf november, een gloednieuwe cocktailbar met eigen ingang aan de Kruiskade. Voor Stadshal Bar & Restaurant is sinds juli 2014 chef-kok Stephan Groeneweg verantwoordelijk.