Michelinchefs tijdens Chefs at the Parc 2019

Sterrenchefs schitteren op internationaal gourmet festival

Een twintigtal vooraanstaande sterrenchefs uit binnen- en buitenland delen hun kookkunsten van zaterdag 13 mei tot en met dinsdag 16 mei tijdens de tweede editie van het internationale gourmet festival ‘ Chefs at the Parc’ in Leersum.

Vijftig Michelinsterren

In mei 2019 introduceerde Culinair Landgoed Parc Broekhuizen dit culinaire event met nationale en internationale sterrenchefs die opgeteld 50 Michelinsterren vertegenwoordigden. Met de Utrechtse Heuvelrug als decor vonden bijzondere lunches, unieke diners, een ‘Kitchen Party’ en diverse proeverijen plaats.

Ook in de tweede editie zullen gevierde namen en een keur aan Michelinsterren de revue passeren. De chefs zijn in Nederland op uitnodiging van voormalig driesterren chef Jacob Jan Boerma (De Leest***) die sinds 2017 als Consulting Chef betrokken is bij Culinair Landgoed Parc Broekhuizen en met name Restaurant Voltaire*.

Exclusief programma

Het programma kent vier exclusieve avonden waarin sterrenchefs met elkaar koken. Naast het openingsdiner op zaterdag zal er op zondag een bijzondere lunch worden geserveerd door jong Europese sterrentalent.

Op zondagavond is het ‘Best of Europe Diner’, waarin Europese topchefs hun beste gerechten bereiden waardoor een uniek samengesteld diner ontstaat. Maandagavond is er een ‘Kitchen Party’ waarin verschillende chefs hun gerecht presenteren op verschillende locaties op het landgoed. Gasten kunnen die avond de chefs zowel voor als achter de schermen ontmoeten. Dinsdagavond is de feestelijke afsluiting van het Internationale Gourmet Festival met een ‘Grand Finale Diner’ waarin een ‘memoriegerecht’ van voormalig driesterrenrestaurant de Leest terugkomt.

Ruim 20 sterrenchefs hebben hun medewerking inmiddels toegezegd waaronder vele chefs met drie sterren achter hun naam zoals Juan Amador (Restaurant Amador***, Oostenrijk), Marco Müller, (Restaurant Rutz***, Duitsland), Viky Geunis (Restaurant ’t Zilte***, België), Jesus Sanchez (Restaurant Cenador***, Spanje) en Paolo Casagrande (Restaurant Lasarte***, Spanje).

Parc Broekhuizen

Chefs at the Parc speelt zich af tegen de achtergrond van Culinair Landgoed Parc Broekhuizen in Leersum met haar statige Landhuis met diverse salons, het authentieke Koetshuis en de Orangerie. Naast restaurant Voltaire* en Bistro LOF zijn op het landgoed 22 suites en hotelkamers aanwezig.