Succesvolle start van MPI’s Next Generation programma

Het eerste evenement georganiseerd binnen het Next Generation programma van MPI Nederland is een succes geworden met een hoge opkomst en een interactief programma. Zo’n 80 deelnemers kwamen op 24 juni in het World Forum in Den Haag bijeen om kennis te maken met de toekomst van de meeting industrie onder het motto ‘Meet YOUR future!’.

Trendwatcher Adjiedj Bakas besprak en toonde in hoog tempo de belangrijkste ontwikkelingen voor de komende jaren, met duidelijke en zeer uitgesproken stellingnamen (bijvoorbeeld zonne-energie is het helemaal, windenergie heeft geen toekomst en kernenergie maakt een grote vlucht). Het toekomstbeeld voor de meeting industrie: elkaar ontmoeten blijft noodzakelijk, maar steeds meer meetings zullen via videoconferencing plaatsvinden.

De bijeenkomst ving aan met een speednetworking sessie waarbij de deelnemers telkens met een andere gesprekspartner een vraag of stelling bespraken, waarna collectief de krenten uit de pap werden gepresenteerd. De aanwezigheid van een tiental buitenlandse deelnemers – waardoor alle presentaties in het Engels werden gedaan – zorgde voor een aanzienlijke meerwaarde. Zij toonden zich het meest actief in de collectieve discussie.

Het tweede interactieve programmaonderdeel was een quiz aan het einde van de dag. De leiding van beide onderdelen was in handen van Philip Walkate van Aaaaha! the Actor Factory, die met veel humor een extra drive gaf aan de discussies.

Minder geslaagd was het vooraf aangekondigde ‘Get to know the newest gadgets’. Dit beperkte zich tot twee items. Als eerste een ‘interview’ waarbij Michiel Middendorf, directeur van het World Forum, – overigens goed getimed – de vragen stelde aan een holografisch geprojecteerde gesprekspartner, die vooraf de vragen al had beantwoord. De toegepaste holografische techniek was weinig indrukwekkend en de gepresenteerde toekomstvisie stak wel heel populistisch af tegen die van Bakas. De daaropvolgende presentatie van het Virtual Conference Platform van Asentus kon veel deelnemers ook niet boeien.

De bijeenkomst was georganiseerd door een groep van zes studenten van Stenden Hogeschool Leeuwarden, in het kader van het Next Generation Scholarship programma van vakorganisatie MPI in samenwerking met de projectsponsor World Forum Den Haag.

Hier kunt u de foto’s zien die Photonic heeft gemaakt van de bijeenkomst.