SugarCity verduurzaamt met vernieuwd dak Middenfabriek

De Middenfabriek van evenementenlocatie SugarCity Events in Halfweg is op de toekomst voorbereid door de vervanging van het oude dak van de voormalige suikerfabriek uit 1863. Door het nieuwe dak voldoet de fabriekslocatie voortaan aan een aantal belangrijke randvoorwaarden op het gebied van duurzaamheid.

 De isolatie in het nieuwe dak van de Middenfabriek zorgt voor een sterke reductie van omgevingsgeluiden in de nabijheid van de voormalige suikerfabriek. Daarnaast is de nok van de evenementenlocatie nu standaard verduisterd, waardoor tijdens projecties en tv-opnames geen rekening gehouden hoeft te worden met de invallende zon.

De nieuwe isolatieplaten zorgen naast een hogere warmtecapaciteit en een reductie van het omgevingsgeluid, voor een sterk verbeterde akoestiek in de fabriek. Managing Director Denise Schimmel van SugarCity Events: “Deze investering maakt deel uit van het renovatieplan om de locatie nog verder te verbeteren en te verduurzamen. De Middenfabriek is beter te verwarmen, waardoor de kosten voor de verwarming van de ruimte tot naar verwachting 30 procent lager uitvallen. Door de standaard verduistering wordt bovendien een intiemere sfeer gecreëerd, ook overdag.”