Tafelen bij de boer

Deze zomer rolt Grand Catering haar nieuwe concept ”Buitengewoon” uit. Uitganspunt van Buitengewoon is één superlange tafel op een unieke locatie midden in de natuur, waar minimaal honderd gasten kunnen genieten van een vijfgangenmenu. De Buitengewone diners worden vervaardigd door regionale topchefs die gebruik maken van seizoensingrediënten.. Buitengewoon begint vanaf juni in Flevoland, Utrecht en Noord-Holland. Tickets zijn vanaf mei te koop.
Buitengewoon is een gastvrijheidconcept dat in Amerika bekend staat onder de naam ‘Outstanding in the field’. Pieter Aalbers, directeur van Grand Catering, kwam dit concept een jaar geleden tegen en heeft van oprichter en kunstenaar Jim Denevan de kans gekregen om zijn gedachtegoed verder te ontwikkelen in Europa. Buitengewoon start deze zomer vanaf juni in Nederland en loopt tot september door.  De tour begint in Flevoland, Utrecht en Noord-Holland en zal zich in de toekomst uitbreiden naar de rest van Nederland om daarna in de rest van Europa ”de stad naar het platteland te brengen". Of, zoals ze het bij Buitengewoon noemen: de tafel naar de boer brengen.
 
"Door de bijzondere setting in de vrije natuur komt de gast letterlijk in contact met zijn omgeving", vertelt Pieter Aalbers. "Dit gebeurt ook door de smaakvolle producten en het directe contact met de producenten. Buitengewoon schept zo een omgeving waar memorabele ontmoetingen kunnen plaatsvinden. In eerste instantie richt Buitengewoon zich op gasten die deze unieke ervaring met familie of vrienden willen meemaken. In overleg behoort bedrijfsmatige invulling ook tot de mogelijkheden. Een onderdeel van het Buitengewoon concept is dat de gast zijn eigen bord meeneemt. De rest regelen wij. De gast krijgt het bord aan het eind van de avond  terug. En gaat het om een bedrijfsdiner of business to businessavond, dan hebben organisatoren gelijk een idee wat ze hun relaties cadeau kunnen geven…"

Twitteren: @btngwn, #btngwn
www.buitengewooninhetland.nl

Foto boven, fotograaf: Rugosa Rosa