Theater Locaties Nederland start met twintigtal leden

De theaterzaal van het Amersfoortse Flint theater was op dinsdag 20 oktober het decor van de lanceringsbijeenkomst van Theater Locaties Nederland. De aanwezige vertegenwoordigers van theaters kregen de hoofdrol en namen daarvoor plaats op de bühne, wat een mooi uitzicht bood op de imposante zaal.
Vertegenwoordigers van ruim veertig theaters, in alle soorten en maten en uit alle delen van het land, zijn op de bijeenkomst af gekomen. Volgens initiatiefnemers Harold Warmelink (directeur Flint theater) en Leon Kruitwagen (directeur Taller Events) heeft Theater Locaties Nederland als doel theaters te profileren als locatie voor zakelijke bijeenkomsten, seminars en congressen. Dit wordt gedaan met respect en behoud van de culture theateractiviteiten. De boodschap aan de opdrachtgever: door het organiseren van events in theaters geef je niet alleen een bijzondere dimensie aan je event, maar investeer je tevens in het behoud van podiumkunsten in Nederland. Zakelijke verhuur maakt het mogelijk om te kunnen blijven investeren in apparatuur en daarmee in een goede programmering

De helft van de aanwezigen gaf aan over genoeg capaciteit te beschikken om de zakelijke verhuur te verdubbelen. 85 procent denkt daarmee een essentiële bijdrage te kunnen leveren aan de exploitatie van de locatie.

Na afloop van de lanceringsbijeenkomst hebben zich direct een twintigtal theaters bij Theater Locaties Nederland aangesloten.