Thimun en World Forum tekenen vijfjaren contract

World Forum en Thimun Foundation hebben een vijfjaren contract ondertekend voor de internationale conferentie van Thimun (The Hague International Model United Nations). Van 2016 tot en met 2020 vindt de jaarlijkse conferentie met ruim 3.300 deelnemers wederom in het World Forum in Den Haag plaats.
Het World Forum Theater, waar de openingsceremonie en plenaire sessie van de conferentie plaatsvinden, diende als decor voor de ondertekening. Het World Forum is al ruim 25 jaar de locatie waar de Thimun conferentie gehouden wordt. In januari 2016 vindt de 48e editie wederom in het World Forum plaats met als thema ”Sustainable Urbanization”.
 

Economische impact

“Het hosten van een internationale conferentie als Thimun zorgt voor een enorme economische impact voor de stad Den Haag”, aldus Michiel Middendorf, General Manager van het World Forum. “Een week lang verblijven er ruim 3.300 deelnemers in de stad. Dit levert de lokale economie extra inkomsten op. Dit zijn bijvoorbeeld alleen al 12 à 14.000 kamernachten in de hotels. Maar ook is dit jaarlijks in januari terugkerende evenement een mooie start van het jaar voor onze Haagse taxi’s, winkels en restaurants. Daarom zijn wij er enorm trots op dat we deze conferentie wederom mogen hosten.”
 

Locatie

Irene Crepin, Managing Director THIMUN Foundation: “De stad Den Haag huisvest een groot aantal VN organen waardoor er een duidelijke link is met het onderwerp van de Thimun conferentie. Maar het is natuurlijk ook van essentieel belang dat een locatie over de ruimte beschikt die nodig is voor het deelnemersaantal en alle sessies die tijdens de conferentie plaatsvinden. Inmiddels gaat onze samenwerking met World Forum al heel lang terug en ervaren we deze als een zeer plezierige samenwerking.”
 

Deelnemers

De duizenden deelnemers aan Thimun zijn allen in de leeftijd tussen 15 en 18 jaar en hebben meer dan 100 verschillende nationaliteiten. Zo zijn er studenten uit China of Griekenland, maar ook uit Canada of bijvoorbeeld Ecuador. Deze deelnemers aan de conferentie zijn de ”wereldleiders” van de toekomst. Leuk om te weten is dat Koning Willem-Alexander ooit deelnemer was aan de Thimun conferentie.
 

Op de foto: Alain Meidinger (Vice-voorzitter van de Raad van Bestuur van de Stichting Thimun), Frances Laughlin (Voorzitter van de Raad van Bestuur van de Stichting Thimun),
Irene Crepin (Managing Director Thimun), Michiel Middendorf (General Manager World Forum)

‘, ‘