Tim Leiner eerste congresambassadeur van Utrecht

Radioloog Tim Leiner is benoemd tot eerste congresambassadeur van Utrecht. Dit gebeurde eind september tijdens een bijeenkomst waar ruim 20 wetenschappers, professoren en hoogleraren van toonaangevende Utrechtse kennisinstituten zich lieten informeren over de mogelijkheden voor het organiseren van congressen in Utrecht.

De organisatie lag in handen van het UMC, de Universiteit Utrecht en het Toerisme Utrecht Convention Bureau. Zij hebben de ambitie uitgesproken om meer internationale congressen naar Utrecht te halen.

Sprekers als Frank Miedema (raad van bestuur UMC Utrecht) en Bert van der Zwaan (college van bestuur Universiteit Utrecht) onderstreepten het belang dat aan het behalen van deze doelstelling wordt gehecht. “Al jaren lang blijkt uit alle onderzoeken dat Utrecht als kennisstad uitzonderlijk veel te bieden heeft”, stelden de sprekers. “Bovendien moeten we onze centrale ligging en de prima congresfaciliteiten ten volle benutten. Via de samenwerking in het Utrecht Science Park kunnen we onze positie als dé kennisstad van Nederland verstevigen, en bovendien de economische groei en de werkgelegenheid in de regio een impuls geven. Voor actieve ambassadeurs liggen de kansen voor het oprapen”.

Dat laatste onderstreepten ook Eric Bakermans van het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC) en directeur Floris de Gelder van het Utrecht Science Park: “Utrecht is wetenschappelijk gezien echt van wereldklasse. Wat de havens zijn voor Rotterdam, is het Science Park voor Utrecht.”

Bert van der Zwaan (Universiteit Utrecht), Frank Miedema (UMC Utrecht) en Monique André de la Porte (Toerisme Utrecht Convention Bureau)

Bert van der Zwaan (Universiteit Utrecht), Frank Miedema (UMC Utrecht) en Monique André de la Porte (Toerisme Utrecht Convention Bureau)

Tim Leiner, gastheer van de in september in het UMC Utrecht gehouden 24e internationale Magnetic Resonance Angiography Conference, deelde zijn ervaringen als initiatiefnemer. Hij sprak over een zeer geslaagd congres met buitenlandse congresdeelnemers die onder de indruk waren van het mooie Utrecht en over de toegevoegde waarde van het Utrecht Convention Bureau.

Leiner werd benoemd tot eerste ambassadeur van Utrecht (‘Laudatores Trajectini’) en ontving hiervoor een oorkonde uit handen van Monique André de la Porte van het Utrecht Convention Bureau.