Tour Culinair georganiseerd door studenten

Voor het eerst in het 38-jarig bestaan van de Tour Culinair zal het Tour Culinair Weekend op 22, 23 en 24 juni georganiseerd worden door drie studenten van de Hotel Management School Maastricht. Onder het motto ‘grensoverschrijdend genieten’ zal het 50-man sterke peloton drie dagen rijden door het heuvelachtige landschap in Limburg, Duitsland en België.

4e-jaars studenten

Het regiocomité had voorgesteld om de organisatie dit jaar grotendeels over te laten aan drie 4e-jaars studenten, te weten Jeanine van den Kroonenberg, Chris Bergmans en Femke Beukers. Richard Francke, voorzitter Tour Culinair: “Het past helemaal bij de vorig jaar ingeslagen weg om meer aansluiting te krijgen bij jongere ondernemers binnen de gastvrijheidsbranche. De aankomend ondernemers hebben hiermee een unieke kans om een groots evenement te organiseren en direct in contact te komen met een grote groep enthousiaste, inspirerende en sportieve ondernemers”.

Amrath Hotel & Thermen Born-Sittard

Amrath Hotel & Thermen Born-Sittard zal dienst doen als basiskamp voor de renners. Daarnaast worden tijdens de Tour bezoekjes gebracht aan onder meer Wijndomein Sint Martinus in Vijlen, Beachclub Degreez in Panheel en Brouwerij de Fontein in Stein. Het Tour Culinair weekend zal worden afgesloten met een slotdiner bij Michelinsterren Restaurant One in Roermond.

Debuut

Tijdens het weekend zullen Herman Klok, operationeel directeur NH Hotels UK, Zwitserland en Nederland, Wiebe de Vries, directeur Hotel de Wereld in Wageningen, Erik-Jan Ginjaar, algemeen directeur Postillion Hotels en Maik van Heerd, horecaondernemer Groningen hun Tour debuut maken.