Trending Topic krijgt tweede druk en Engelse vertaling

Op 11 november vond in Café Noorderlicht in Amsterdam de boeklancering plaats van Trending Topic: We moeten iets met Social Media… #MaarWat? Co-auteurs Gerrit Heijkoop een Paula Vos schreven dit managementboek in de vorm van een vlotte roman. Binnenkort verschijnt een tweede druk en een Engelse vertaling, zo werd bekendgemaakt.
“Ik wilde mijn kennis over social media met de wereld delen, maar dan niet in zo’n saai handboek”, vertelt social media expert Heijkoop. Vandaar de samenwerking met schrijfster Paula Vos. Vos: “Samen bedachten we deze managementroman. Spanning en humor zijn daarin de stuwende krachten. We volgen de avonturen van de Nederlandse Vereniging voor Knaagdierprofessionals (NedVerKna), die aan de slag gaat met social media. Deze vorm dwong ons ook om heel concreet te worden. We zeggen niet hoe iets werkt, we laten het gebeuren.”

In het boek komen verschillende personages tot leven, die in meerdere of mindere mate ervaring hebben met social media. “Social media heeft voor iedereen een andere functie”, licht Heijkoop toe. “Door een aantal basisprincipes te begrijpen, kun je zelf kiezen hoe je er gebruik van maakt. Dat ontdekken ook de hoofdpersonen in het boek, ieder vanuit hun eigen perspectief en op hun eigen kennisniveau. Lezers herkennen zich daarin.”

Hier vind je een overzicht van de social media buzz rondom de boekpresentatie.
 

Omgekeerde lancering

Het boek verscheen vanaf 20 augustus reeds als feuilleton op www.NedVerKna.nl, het platform dat speciaal hiervoor in het leven is geroepen. Zo konden al veel mensen kennismaken met het verhaal. Dat wakkerde de vraag naar het ‘echte’ boek alleen maar aan. “Ook in tijden van social media blijken mensen toch behoefte te houden aan een tastbaar product”, aldus Vos.
Tweede druk en Engelse vertaling

Op 11 november maakte uitgeverij HCIBS bekend dat er een tweede druk verschijnt. In februari 2016 volgt de Engelse vertaling. Het boek is onder meer verkrijgbaar bij Bol.com.