TUSExpo gaat lange termijn samenwerking aan met World Forum

World Forum is volgend jaar wederom de locatie voor de Europese vakbeurs The Unmanned Systems Expo (TUSExpo). De tweede editie wordt van 2 tot en met 4 februari 2016 in Den Haag gehouden.
De TUSExpo is gericht op de snelgroeiende markt van onbemande systemen zoals drones en robots. Er worden commerciële en civiele toepassingen getoond op het gebied van onder meer veiligheid, landbouw, industrie, wetenschap, space, entertainment, defensie en natuurbescherming. De TUSExpo zal naar verwachting ruim 2.500 internationale gasten trekken.
 
Het TUSExpo business platform bestaat onder andere uit een conferentie, expo en ‘matchmaking’ programma. Tijdens de conferentie belichten vooraanstaande internationale sprekers uit het bedrijfsleven, de wetenschap en van de overheid de laatste technologische uitvindingen, de toepassingen daarvan en juridische kwesties. Op de expo en ‘live demonstration zone’ kunnen bezoekers zien er ervaren wat er allemaal mogelijk is op het gebied van onbemande systemen. Net als vorig jaar, zal er in 2016 naast een universiteitszone en een beursvloer, een uniek start-up paviljoen zijn, waar kleine innovatieve start-ups kunnen exposeren.
 

The Hague Security Delta

Wethouder van Engelshoven (Kenniseconomie, Internationaal, Onderwijs en Jeugd): “Het is fantastisch dat deze Europese vakbeurs weer voor onze stad kiest. Het laat zien dat Den Haag en het veiligheidscluster The Hague Security Delta (HSD) internationaal erkend worden als dé plek waar je moet zijn als het gaat om ontwikkelingen op het gebied van veiligheid. “

“De TUSExpo sluit perfect aan op safety & security, de profilering van de stad Den Haag en World Forum. World Forum is trots om TUSExpo weer te mogen verwelkomen en de intentie is er om een lange termijn samenwerking aan te gaan.”, aldus Kirsten Vosmer, Commercial Manager World Forum.
 
De eerste editie van TUSExpo in februari 2015 was een groot succes met ruim 1.500 bezoekers en 75 journalisten die verslag deden van de vakbeurs. De organisatoren van de vakbeurs kiezen bewust voor Den Haag vanwege de support die zowel de gemeente Den Haag, InnovationQuarter en het veiligheidscluster The Hague Security Delta bieden. Deze partijen zien het belang in van deze zeer snel ontwikkelende industrie van onbemande systemen. Niet alleen op nationaal maar ook op internationaal niveau.

foto: Laura Hogervorst (Project Manager World Forum), Martijn van Dijk (Founder TUSExpo), Anoeska Hagenstein (Founder TUSExpo), Kirsten Vosmer (Commercial Manager World Forum), Niels Westendorp (Founder TUSExpo)

‘, ‘