Uitbreiding MECC Maastricht officieel van start

Met het onthullen van het bouwbord hebben gedeputeerde Joost van den Akker, wethouder John Aarts en MECC Maastricht directeur Rob van de Wiel de officiële aftrap gegeven voor de upgrade en uitbreiding van MECC Maastricht. De eerste werkzaamheden zijn op 3 juni van start gegaan.

49 miljoen

Met de upgrade is een bedrag van 49 miljoen euro gemoeid, bij elkaar gebracht door Provincie Limburg, Gemeente Maastricht en MECC Maastricht. Voor dat geld worden onder meer het congrescentrum verbouwd en vernieuwd en wordt de Expo Foyer uitgebreid. Het gebouw krijgt daarmee een heel nieuwe aanblik en gaat bovendien plaats bieden aan congressen tot 5000 bezoekers. Nu ligt het maximum op 3000 bezoekers per congres. Ook het omliggende gebied krijgt een stevige opknapbeurt. Eerder werd al het parkeerterrein aangepakt en werd een verbinding tussen Expo Foyer en Zuidhal tot stand gebracht.

De uitbreiding moet leiden tot meer internationale congressen en events en een grotere spin-off voor de stad. De jaarlijkse economische waarde zal stijgen van een geschatte € 70 miljoen naar een geschatte € 80 miljoen per jaar voor de regio. Daarnaast is de doelstelling het imago van Maastricht als congresstad te vergroten.

Brightlands Maastricht Health Campus

De uitbreiding zal ook zorgen voor een impuls voor de gebiedsontwikkeling Brightlands Maastricht Health Campus, waar MECC Maastricht onderdeel van uitmaakt. Er zullen de komende jaren meer forse investeringen plaatsvinden in het gebied. Zo is MUMC+ voornemens tegenover MECC Maastricht een nieuw gebouw te realiseren, Mosae Vita. Ook zal de openbare ruimte op de campus een kwaliteitsverbetering krijgen, waarbij meer ruimte wordt geboden aan fietsers en wandelaars, in een parkachtige omgeving.