Uitreiking Brightlands Convention Award 2018

De Brightlands Convention Award 2018 voor de beste ambassadeur van Maastricht als congreslocatie is op 23 maart jongstleden uitgereikt aan prof. dr. Ron M.A. Heeren. Hij ontving de award uit handen van wethouder Vivianne Heijnen van de gemeente Maastricht. Professor Heeren mag zich nu een jaar lang ‘beste congresambassadeur’ voor Maastricht en regio noemen.

Maastricht Convention Bureau

De uitreiking vond plaats tijdens de bijeenkomst van de Maastrichtse congresambassadeursclub Amici ad Mosam. Dit netwerk, geïnitieerd door Maastricht Convention Bureau, zet zich in voor de internationale positionering van Maastricht als congresbestemming.
De jury kent de Brightlands Convention Award jaarlijks toe aan de wetenschapper die in hun ogen de grootste impact heeft gehad als ambassadeur voor Maastricht richting wetenschappelijke associaties.

Unaniem

Het bestuur van het Maastricht Convention Bureau is unaniem tot het besluit gekomen dat prof. dr. Ron Heeren zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt voor de kandidatuur van Maastricht als bestemming voor de International Mass Spectometry Conference 2022. Hij zal optreden als voorzitter van het local organising committee en is daarmee kartrekker van dit congres dat ruim 2000 wetenschappers naar de regio brengt.

De complimenten van de jury gingen vergezeld van een bronzen beeld, waarin de typische ‘B’ van Brightlands verwerkt is, vervaardigd door kunstenaar Wil van der Laan.

Toonaangevende congressen

Jurgen Moors, directeur van Maastricht Convention Bureau: “Samen met de hulp van onze congresambassadeurs, verenigd in het netwerk Amici ad Mosam, halen wij jaarlijks tientallen toonaangevende congressen naar onze regio. Zij beschikken over het juiste netwerk en zijn internationaal actief in vakgroepen en wetenschappelijke verenigingen en overtuigen hun vakgenoten op inhoud om deel te nemen aan een congres of een rol te spelen als spreker. Als Maastricht hebben we vooral een sterke concurrentiepositie wat betreft onze centrale ligging in het hart van Europa en het uitstekende wetenschappelijke ecosysteem. Brightlands is sponsor van de award en strategisch partner van het Maastricht Convention Bureau en onderstreept met dit partnerschap de meerwaarde van congressen voor de Limburgse kenniseconomie.”

Maastricht profileert zich steeds meer als wetenschappelijke regio die excelleert op nieuwe materialen, health & life sciences, nutrition en duurzaamheid. Brightlands brengt wetenschappers, onderzoekers en ondernemers samen om zo toegevoegde waarde te genereren voor wetenschappelijk onderzoek en medische technologie.