Utrecht gaststad voor mondiaal ISCB-congres

Utrecht is een jaar na het overhandigen van het bidboek officieel gekozen als gaststad voor het internationale congres van de International Society for Clinical Biostatistics (ISCB) in 2015. Zo’n vijfhonderd wetenschappers komen gedurende vijf dagen naar de Domstad voor het prestigieuze lifesiences congres.

De bidprocedure van het congres werd destijds voorbereid door het FSC Congres- en Evenementenbureau en de faculteit Geneeskunde van de Universiteit Utrecht en het RIVM. Het Utrecht Convention Bureau (onderdeel van Toerisme Utrecht) zorgde voor ondersteuning bij het samenstellen van de documenten voor deze procedure.

Het bidboek werd vorig jaar door de Utrechtse Wethouder De Rijk en Gedeputeerde Raven van de Provincie aan het organiserend comité overhandigd. “De initiatiefnemers achter dit soort congressen zijn als kennisautoriteit belangrijke ambassadeurs van de stad", stelde De Rijk destijds. "Zij dragen er in belangrijke mate aan bij dat Utrecht haar profiel als stad van kennis en cultuur verder kan versterken. Wij hadden juist deze wetenschappers, die hun nek willen uitsteken om hun Europese of zelfs mondiale congres naar Utrecht te halen, voor ogen toen wij samen met de provincie Utrecht eind september 2010 het Utrecht Convention Bureau lanceerden.”

Provincie en Gemeente Utrecht overhandigden 6 april 2011 het bidboek voor het ISCB-Wereldcongres (foto: Anne Hamers)

Provincie en Gemeente Utrecht overhandigden 6 april 2011 het bidboek voor het ISCB-Wereldcongres (foto: Anne Hamers)