Aloft Utrecht by Marriot Hotel

Utrecht krijgt een Aloft by Marriot hotel

Utrecht krijgt in 2020 een Aloft by Marriot hotel. Het eerste WELL certified hotel ter wereld zal worden gebouwd in Leidsche Rijn Centrum, direct naast het treinstation. Het management van het 224 kamers tellende hotel komt in handen van Odyssey Hotel Group.

Leidsche Rijn Centrum

Leidsche Rijn Centrum moet uitgroeien tot nieuwe stadscentrum van Utrecht, waar in 2025 ruim 100.000 mensen zullen wonen en circa 40.000 mensen zullen werken.  “Wat een goed nieuws dat Marriott International naar Leidsche Rijn Centrum komt met dit prachtige concept”, zegt Kees Geldof, wethouder van Gemeente Utrecht. “Zo blijkt eens te meer dat Leidsche Rijn Centrum, zo centraal gelegen, heel aantrekkelijk is voor veel ondernemers. Dit hotel wordt een mooie toevoeging voor bezoekers en bedrijven, en draagt bij aan een levendig Leidsche Rijn Centrum.”

Aloft Utrecht

Het hotel, ontworpen door OZ Architects, zal het eerste WELL Certified™ hotel ter wereld worden. WELL is een certificering die zich niet alleen op duurzaamheid, maar ook op gezondheid en welzijn richt. Daarnaast zal het gebouw een LEED-certificaat krijgen. Hiermee krijgt de gemeente Utrecht er een uiterst duurzaam hotel bij. Aloft Utrecht zal in 2020 haar deuren openen, de bouw zal in de zomer van dit jaar aanvangen.

Aloft Utrecht wordt ontwikkeld door Being Development, in samenwerking met Lakenvelder Investment Group. Het hotel is langjarig gehuurd door Odyssey Hotel Group in Vught, een internationaal actief hotelmanagement bedrijf, dat Aloft Utrecht zal gaan exploiteren. Odyssey Hotel Group heeft hiervoor een franchise-overeenkomst gesloten met Marriott International, eigenaar van Aloft.

Being Development

Aloft Utrecht is de nieuwste toevoeging aan het groeiende hotel portfolio van Being Development, waaronder het nhow Amsterdam RAI hotel (het iconisch hotel met 650 kamers in Amsterdam), de Baan Tower in het hart van Rotterdam (de slankste woontoren van Europa), Yotel Amsterdam – een duurzaam hotel in Amsterdam-Noord – en The Joan, een werkplaats voor (creatieve) bedrijven in Amsterdam-Oost. Gedurende het ontwikkeltraject van Aloft Utrecht werd Being Development geadviseerd door Colliers International Hotels en DLA Piper.

Bas van Dam van Being Development: “We zijn erg trots dat Utrecht ons heeft gekozen om een hotel te realiseren in het hart van dit nieuwe stadcentrum. Het elegante ontwerp van OZ Architects in combinatie met het feit dat dit het hoogste gebouw aan het Brusselplein wordt, maakt Aloft Utrecht een beeldbepalend gebouw. We zijn verheugd om samen met Odyssey Hotel Group en Marriott International hier een energieke plek voor bezoekers en bewoners te maken en dragen hiermee bij aan de reeds hoge kwaliteit van Leidsche Rijn.”