Utrecht opnieuw meest aantrekkelijke zakenbestemming

De stad Utrecht is in het ContinuZakenreisOnderzoek (CZO) van NBTC-NIPO wederom als meest aantrekkelijke binnenlandse zakenbestemming naar boven gekomen. Het onderzoek bestrijkt de periode 1 oktober 2012 – 30 september 2013.
‘, ‘Volgens de organisatoren van externe zakelijke bijeenkomsten, die meededen aan het onderzoek, staat Utrecht wederom op nummer één als het gaat om meest aantrekkelijke stad in Nederland voor eendaagse of meerdaagse zakelijke bijeenkomsten.

Utrecht staat op nummer twee als het gaat om imago als zakelijke bestemming. Het imago is gemeten op vijf aspecten. Vooral de aspecten goede bereikbaarheid en het uitgebreide aanbod aan vergaderlocaties en congresfaciliteiten in Utrecht scoren goed.

Het onderzoek geeft verder aan dat de provincie Utrecht een groot deel van de jaarlijkse meerdaagse binnenlandse zakenreizen voor haar rekening neemt(13%). In Utrecht worden jaarlijks 734.000 zakelijke overnachtingen geboekt, waarvan 52 procent afkomstig zijn uit het meetingsegment en de overige 48 procent uit individuele zakelijke overnachtingen.

Over het gehele jaar zijn er in totaal 3,78 miljoen zakenreizen binnen Nederland ondernomen, goed voor zo’n 5,67 miljoen overnachtingen.
NBTC-NIPO keek ook naar de bestedingen van zakenreizigers tijdens hun verblijf buiten de deur. Gemiddeld geven zij 354 euro uit tijdens een meerdaagse binnenlandse zakenreis, waarvan het grootste deel opgaat aan het verblijf zelf. De bestedingen voor meetingreizen bedragen 438 euro per persoon per reis, terwijl individueel georganiseerde zakelijke reizen op 301 euro uitkomen. De economische waarde van alle meerdaagse zakenreizen in Nederland bedraagt jaarlijks in zijn totaliteit zo’n 1,34 miljard euro.
‘, ‘