Van der Valk opent hotel in Amsterdam

Eind 2017 opent Van der Valk Hotels haar eerste vestiging binnen de stadgrenzen van Amsterdam. In maart dit jaar start de bouw van een 60 meter hoge hoteltoren. Het nieuw te bouwen hotel bestaat uit 206 kamers en ruime congres- en wellness faciliteiten.
 Met de bouw van dit hotel gaat een lang gekoesterde wens van het familiebedrijf in vervulling om een vestiging binnen de stadsgrenzen van onze hoofdstad te hebben. Het hotel komt te staan aan de Joan Muyskensweg, bij knooppunt Amstel, waar de A2 en de A10 kruisen. Het hotel krijgt 135 parkeerplaatsen en ligt op 500 meter loopafstand van metrostation Overamstel, centraal gelegen ten opzichte van de RAI, Arena en Schiphol. Per boot wordt het hotel ook bereikbaar via het terras aan het water met aanlegsteiger.

De afmetingen van de 206 hotelkamers gaan variëren tussen de 24 m2 en 48 m2. Er komt een à la carte restaurant, een buffetrestaurant en een moderne bar met terras aan het water. Ook worden er 11 multifunctionele congres- en vergaderruimtes gecreëerd. Op de 3e etage komt een luxe wellness, inclusief fitness en buitenzwembad.

Het nieuwe Van der Valk Hotel zal gerund worden door Thymen en Lucie Simons-Luiten, vierde generatie familie Van der Valk. Momenteel zijn zij nog verantwoordelijk voor het Duitse Van der Valk Hotel Melle-Osnabrück.