Van Wulfen ontvangt ere-lidmaatschap IAPCO | Conference Matters

Van Wulfen ontvangt ere-lidmaatschap IAPCO

Vincent van Wulfen, voormalig voorzitter van IAPCO (van 1995 tot en met 1998) heeft het IAPCO ere-lidmaatschap ontvangen als erkenning voor zijn jarenlange inzet voor de internationale meetingbranche. Van Wulfen begon als internationale marketing manager bij het Nederland Bureau voor Toerisme en Congressen in 1980, dat toen werd opgericht. Zijn eerste 'branchetraining' was het Wolfsberg IAPCO seminar in 1981.In 1988 werd van Wulfen PCO. In 1988 volgde hij zijn eerste 'IAPCO GA'. IAPCO indentificeerde hem onmiddellijk als een groot talent en nodigde hem uit om zitting te nemen in de Raad. In 1990 werd hij penningmeester. Onder zijn beheer werd IAPCO een financieel gezonde organisatie met reserves. Van Wulfen nam in 1995 het voorzitterschap op zich, tot 1998. Daarna bleef hij actief voor de verening, tot aan zijn pensionering in 2010.

Van Wulfen was de man van verandering. Hij durfde de vereniging naar de 21e eeuw te brengen, ook al waren daar radicale veranderingen voor nodig. Onder andere in de manier waarop de vereniging functioneerde. Ook heeft hij het jaarlijkse Wolfsberg-programma naar een hoger niveau getild. Eén van zijn succesvolle ideeën waren de Beoordelingsbezoeken van nieuwe leden. 

Eind 2010 starte Van Wulfen zijn nieuwe bedrijf 'Meeting Management Coaching & Consulting (M2C2)'. Onder het motto  'We like to help you do things better' wendt Van Wulfen zijn 30-jarige ervaring in de (inter)nationale congresbranche aan om bedrijven en personen op het gebied van meeting management te adviseren en te helpen. Voor hij dit bedrijf startte was Van Wulfen groep manager ICP (Internationale Betrekkingen, Congressen en Post Acad Geneeskundig Onderwijs) bij de universiteit van Amsterdam.