YOIN Excellent Meeting Places

Vergaderhamers heeft nieuwe naam en propositie

Vergaderhamers gaat voortaan door het leven als YOIN excellent meeting places. Het kwaliteitslabel werd vorig jaar overgenomen door branche-vereniging CLC-Vecta en heeft nu een nieuwe naam, huisstijl en propositie gekregen. Ook het eveneens overgenomen keurmerk Erkend Congresbureau is qua huisstijl en propositie verder ontwikkeld.

Internationale uitstraling

De nieuwe naam ‘YOIN excellent meeting places’ is van deze tijd, heeft een internationale uitstraling, biedt kansen en nodigt uit tot deelname, samenwerking en groei”, aldus Riemer Rijpkema, directeur van CLC-Vecta.

De naam YOIN was beoogd als nieuwe naam voor de branche-vereniging voor de live-communicatiebranche. “Door de coronacrisis is de zichtbaarheid en naamsbekendheid van CLC-Vecta onbewust sterk gestegen en is een naamswijziging nu niet aan de orde. En YOIN sluit, zeker met toevoeging van de pay-off, enorm goed aan bij wat we voor ogen hebben”, aldus Rijpkema.

Erkend Congresbureau

De naam voor het label voor organisatiebureaus, Erkend Congresbureau, blijft vanwege de herkenbaarheid behouden. De huisstijl en het logo zijn wel herzien zodat er een herkenbare koppeling is met YOIN excellent meeting places. Daarnaast is de propositie voor Erkend Congresbureau (internationaal ‘Certified international congres organizer’) ook versterkt.

Versterkte propositie

Voor zowel YOIN excellent meeting places als Erkend Congresbureau is, met ondersteuning van deelnemers, opdrachtgevers en mediapartners, een nieuwe propositie ontwikkeld en is het inhoudelijk aanbod vernieuwd. De focus ligt daarbij op kennis, innovatie en vakmanschap van deelnemers en daarmee voor opdrachtgevers. Dat vertaalt zich concreet in een uitbreiding van het team auditeurs, een nieuwe aanpak voor de audits, een digitaal dashboard met benchmark, mystery bezoeken en een marketingmonitor met marketing advies op maat.

Audits

De audits worden opgedeeld in een zelfaudit en het bezoek van de auditeur. Deze twee onderdelen leveren samen een totaal beoordeling die bepaalt dat de certificering toegekend wordt, dan wel behouden blijft. Alle data van de audits en mystery bezoeken komen in een digitaal dashboard met benchmark dat elke deelnemer, na inloggen, kan inzien via de websites van de kwaliteitlabels.

Marie-Louise Buckens

Marie-Louise Buckens is aangesteld als ‘connector’ voor YOIN excellent meeting places en Erkend Congresbureau. Zij is het eerste aanspreekpunt voor deze zelfstandige organisatie en gaat, samen met het team auditeurs en samenwerkingspartners zorgdragen voor de uitvoering, coördinatie en groei van beide labels.