Vernieuwd Postillion ingericht op Nieuwe Werken

Het vernieuwde Postillion Hotel Utrecht Bunnik is volledig ingericht op Het Nieuwe Werken. Tijdens de opening op 31 mei lanceerde Thijs Merks, managing director Postillion Hotels, een nieuw landelijk platform onder de naam Werken Onder Weg. Een initiatief dat wordt ondersteund door vijftig beeldbepalende bedrijven van Nederland (de B50).Ook overhandigde hij een cheque ter waarde van 250 flexplekken bij vier accommodatieketens aan Lodewijk de Waal, voormalig FNV-voorzitter, tegenwoordig voorzitter Taskforce Mobiliteit. Merks: "Postillion Hotels heeft bij de oprichting vorig jaar zichzelf een duidelijk doel gesteld: grote focus op flexibele werkplekken voor Het Nieuwe Werken, zakelijke bijeenkomsten en state of the art business faciliteiten. Als pilot hotel werd voor Postillion Hotel Utrecht Bunnik gekozen. Het resultaat na negen maanden verbouwen mag er zijn. Een enorme glazen ontvangsthal, gecombineerde bar-receptie en aan weerszijden het restaurant en Business Point, beide beschikbaar voor korte of langere meetings. Ideaal voor ZZP-ers, maar ook voor medewerkers van grote landelijke bedrijven die elkaar willen ontmoeten. Daarnaast beschikt Postillion Hotel Utrecht Bunnik over een congreslocatie dat vorige week het vier vergaderhamers-certificaat kreeg."

Voorafgaand aan de officiële openingsact organiseerde Postillion Hotels een symposium over Het Nieuwe Werken en mobiliteit om hiermee zijn ambities te onderstrepen. Ronald van den Hoff, Menno Lanting en Hans Poortvliet droegen met dagvoorzitter Gijs Weenink bij aan de discussie over de impact van het Nieuwe Werken. De driehonderd aanwezige gasten uit de hospitality branche en het bedrijfsleven namen actief deel aan het symposium. Er werden diverse stellingen gedeponeerd. Het merendeel was het eens met de stelling: HNW zorgt voor grotere output. "De productiviteit is enorm verhoogd sinds onze mensen het zelf in mogen delen", aldus Marc Rynja van Womitex. Over stelling twee – het nieuwe werken bespaart organisatie minimaal 20% werkplekken – was ook 70% het eens, alhoewel er ook kritische noten waren dat er nog veel moet veranderen om dit te realiseren. Met de stelling ‘Digitale communicatie zal zorgen voor een halvering van het aantal fysieke vergaderingen’ waren de meeste gasten het niet eens. Men verwacht nog steeds dat mensen elkaar in de toekomst willen blijven ontmoeten.
Met de stelling – HNW zorgt voor meer burn-outs bij medewerkers – was bijna niemand het eens. Diederik van Eeden van Van Eeden Evenementen: "Het kan zijn dat je meer uren maakt door HNW, maar van hard werken hoef je geen burn-out te krijgen. Door slechte arbeidsomstandigheden of een akelige sfeer gebeurt dat eerder,"

In het nieuwe Postillion Hotel Utrecht Bunnik zijn continu flexplekken beschikbaar in het Business Point, het restaurant is geschikt voor snelle businesslunches of uitgebreide diners, er is gratis Wi-Fi en bekabeld internet, er zijn iPad- en Apple-adapters aanwezig en er is tv-dining voor gasten die alleen zijn (tafels met flatscreens). Ook op gebied van MVO is het Postillion hotel vooruitstrevend: voorafgaande aan het symposium ontving het hotel het Green Key certificaat en sinds kort beschikt over twee oplaadpalen voor elektrische auto’s.

Op de foto: Lodewijk de Waal krijgt cheque van Thijs Merks van Postillion Hotels en Ronald van den Hoff van Seats2Meat.

www.postillionhotels.com