nieuwjaarsreceptie brancheverenigingen evenementenbranche

Vier brancheverenigingen evenementenbranche vieren Nieuwjaar op de bank

nieuwjaarsreceptie brancheverenigingen evenementenbranche

Foto Photonic – hier vind je meer foto’s van de nieuwjaarsbijeenkomst

In het decor van All You Need Is Love trapten Genootschap voor Eventmanagers, Platform Museum Locaties, Freelance Event Professionals en IDEA het nieuwe jaar af. In plaats van obligate nieuwjaarsspeeches lieten de vertegenwoordigers van de brancheverenigingen zich gezeten op de bank interviewen door Eva Jinek.

Op dinsdag 22 januari vond de gezamenlijke nieuwjaarsreceptie plaats van de vier brancheverenigingen op het gebied van evenementen. Dit jaar waren er ruim 260 leden en genodigden aanwezig. Het overgrote merendeel daarvan kon voor het eerst kennismaken met Studio MediArena, in het hoofdkantoor van Endemol in Amsterdam.

Direct na de ontvangst kregen de gasten een rondleiding door het gebouw van Endemol, die eindigde in de All You Need Is Love studio. Dagvoorzitter Maarten Bouwhuis, bekend van BNR nieuwsradio, kondigde de vier vertegenwoordigers van de brancheverenigingen uit de evenementenbranche én Eva Jinek aan. Jinek, bekend van onder andere Vandaag de Dag en Eva Jinek op Zondag, interviewde Carine van Ketwich Verschuur van Platform Museum Locaties, Christine van Dalen van IDEA, Marcel Schouten van Freelance Event Professionals en Leon Kruitwagen van het Genootschap voor Eventmanagers.

Ondanks een verzoek uit het publiek om er een positief verhaal van te maken, was de rode draad dat de crisis nog niet voorbij is en dat prudent moet worden gecommuniceerd over/door bedrijven die nog steeds in luxe evenementen investeren. Daarnaast was er de roep om meer samenwerking tussen marktpartijen en om een jonge generatie in te laten stromen, zodat de branche beter kan inspelen op de veranderingen in de maatschappij.

De gezamenlijke nieuwjaarsreceptie eindigde met een borrel in de foyer van Studio MediArena.