Vijf eventbureaus organiseren samen Innovation-Expo 2016

Vijf eventbureaus gaan samen de Innovation Expo 2016 organiseren die volgend jaar op 14 april plaatsvindt op en rond het IJ in Amsterdam. De vijf bureaus hadden zich afzonderlijk daarvoor aangemeld, maar tijdens hun pitch ontstond het idee om de organisatie gezamenlijk op te pakken.
Dat kreeg de goedkeuring van de initiatiefnemers van Innovation Expo, de ministeries van Infrastructuur en Milieu (IenM), Economische Zaken (EZ) en Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK). In overleg met de ministeries hebben de vijf bureaus zich verenigd als Event Consortium Innovation Expo, waarbij elk bureau zich kan toeleggen op zijn eigen expertise. De vijf deelnemende bureaus zijn S.V.P. Sfeerbeheer, PINO Congressen, Evenementen en Communicatie, Obsession Evenementen & Communicatie, LiveHouse Strategic Events en Team van Maanen Live Communicatie.

Het grootschalige tweejaarlijkse evenement zal naar verwachting duizenden deelnemers naar de hoofdstad trekken. Vanwege het Nederlandse EU-voorzitterschap worden ook veel buitenlandse bezoekers verwacht. De Innovation Expo is het afsluitende event van de twee jaar durende Innovatie-estafette. Het bijbehorende netwerk bestaat uit ruim 4.000 ondernemers, beleidsmakers, wetenschappers en burgers. Samen werken zij aan technologische en duurzame doorbraken en innovaties die in de toekomst het verschil moeten gaan maken. Het thema in 2016 is ”Sustainable Urban Delta”.
 

Foto: Leden van het Event Consortium, vlnr: Marijke de Wit van Obsession, Pieter Schure van Pino, Henk van Maanen van Team van Maanen, Nathan Wiersma van S.V.P. Sfeerbeheer en Nicoline Van Straten van LiveHouse