Volwaardig kantoor met vergaderruimte in zelfrijdende auto

Een zelfrijdende auto met daarin een volwaardig kantoor met vergaderruimte. In de toekomst zou dat de 'derde werkplek' (niet op kantoor of thuis) kunnen zijn, denkt Regus, aanbieder van flexibele werkplekken. Samen met Rinspeed ontwikkelde het bedrijf de concept car XchangE, die in maart getoond op de Auto Salon in Genève.
In de XchangE kunnen de twee voorstoelen worden omgedraaid, waardoor een mobiele werk- en vergaderplek voor vier personen ontstaat. Dankzij de geavanceerde technologie en infotainmentsystemen van de auto kunnen de passagiers verbinding maken met kantoor, productief werken of een presentatie geven met hun laptop. Het resultaat is een comfortabele en besloten ruimte die van reistijd, productieve werktijd maakt.

Frank M. Rinderknecht, oprichter en CEO van Rinspeed: "In autonome auto's hoeven bestuurders niet meer op de weg te letten, dus hebben zij de gelegenheid om hun tijd zinvoller te besteden."

Andre Sharpe, Global Product and Business Development Director bij Regus: "Regus is al lang bezig met de ontwikkeling van het Werken van de Toekomst. Deze innovatieve auto zal verloren tijd omzetten in productieve werktijd. Met de XchangE kan de 'derde werkplek' van Regus worden uitgebreid naar de auto zelf. Een consultant of verkoper kan over zeven tot acht productieve werkuren per dag beschikken met een zelfrijdende auto, Regus hubs langs de snelweg en ons netwerk van business centres."

Concept Car Regus en Rinspeed