W Hotels komt naar Amsterdam

Starwood Hotels & Resorts Worldwide kondigde op 4  februari het debuut van haar hotelmerk W in Nederland aan, met de voorgenomen opening van het nieuwe W Amsterdam in de herfst van 2015. Het W Amsterdam betrekt het voormalige Rijkskantoorgebouw voor Geld- en Telefoonbedrijf, een historisch pand achter de Dam gebouwd in de architectonische stijl van de Amsterdamse School. Het hotel is eigendom van STAG Europe (Grafenau).
W Hotels is het op luxe en design gebaseerde lifestyle-merk van Starwood. Het doel is om de huidige 45 hotels, congrescentra en residenties uit te breiden tot 60 in 2017. W Hotels zijn onder meer aangekondigd voor Milaan, Shanghai, Peking, Bogota, Abu Dhabi, Mumbai, Dubai, New Delhi, Kuala Lumpur en Sante Fe, Mexico.

W Amsterdam krijgt 169 kamers, waaronder 10 suites en een presidential suite. Bij binnenkomst in het hotel worden de gasten direct naar de bovenste verdieping gebracht, waar ze kunnen inchecken en genieten van een cocktail in de ‘W Living Room’. Zowel gasten als de lokale bevolking kunnen terecht  in het dakrestaurant en destination bar van het W Amsterdam, met uitzicht over de Dam en de stad.

Het nieuwe hotel krijgt 480 vierkante meter aan vergader- en evenementenruimte, waaronder twee grote zalen en twee kleinere vergaderzalen. Verder zal het beschikken over een state-of-the-art fitnesscentrum en een 24-uurs business center.

Het W Amsterdam zal ook een volle kalender met exclusieve ‘W Happenings’ presenteren met programma's van wat nieuw is en wat komen gaat op het gebied van design, mode en muziek voor zowel gasten als lokale trendsetters.

Office Winhov in Amsterdam en het Canadese BK Architecture zorgen voor de nieuwe vormgeving van het gebouw, met inbegrip van een volledige restauratie van historische elementen in combinatie met een nieuw, eigentijds ontwerp. Op de website van Office Winhov vind je meer informatie over het project.

W Amsterdam - impressie door Office Winhov