Waldorf Astoria Amsterdam open

Waldorf Astoria Amsterdam aan de Herengracht 542- 556 is sinds 1 mei geopend. Het nieuwe, luxueuze, hotel is gevestigd in zes grachtenpanden uit de 17e en 18e eeuw. 
De monumentale grachtenlocatie, tussen Utrechtsestraat en Reguliersgracht, maakt deel uit van de UNESCO Werelderfgoedlijst. Het elegante en statige Waldorf Astoria Amsterdam beschikt over 93 luxe kamers en suites.  De indrukwekkende entree en majestueuze trap naar een ontwerp van Daniel Marot, architect van Koning-Stadhouder Willem III, verlenen het hotel zijn grandeur.

In het hotel genieten gasten van gastronomie op topniveau volgens de filosofie van Restaurant De Librije. Het hotel beschikt voorts over bijzondere meeting rooms en private dining voorzieningen en een exclusieve Guerlain Spa. Couturier Jan Taminiau ontwierp de outfits voor het medewerkersteam. De bloemwerken die het hotel zullen sieren, zijn afkomstig van de bekende Amsterdamse bloemist Ivy.

Roberto Payer, General Manager Waldorf Astoria Amsterdam: “Dit hotel is een prachtige aanwinst voor de stad. De combinatie van fraaie architectuur, de fantastische locatie en de historische achtergrond staat garant voor een werkelijk unieke ervaring voor elke gast. Ik kijk ernaar uit om samen met mijn team de 'True Waldorf Service' te bieden, waarbij we onze gasten steeds weten te blijven verrassen en hun verwachtingen te overtreffen.”