Ontdek Leiden steppen

Wandeling door oerwoud van vleeseters

Hortus Botanicus Leiden vleesetende planten
Wandeling tussen vleesetende planten bij Hortus Botanicus Leiden

 

Via een metershoog wandelpad tussen een haag van vleesetende planten maakte een twintigtal meeting planners kennis met deze ongewone collectie van de Leidse Hortus. Het bezoek aan de Hortus Botanicus was onderdeel van een ontdekkingsreis door Leiden onder leiding van Leiden Marketing.

De Inspiratiedag ‘Ontdek Leiden’ op 21 juni begon in de Hooglandse kerk waar diverse aanbieders in de meeting markt zich presenteerden. Zo toonde bijvoorbeeld Museum Volkenkunde de kersverse bouwtekeningen van de herinrichting van het museum, dat daardoor onder meer extra mogelijkheden kan bieden voor bijeenkomsten.

Daarna werd via een steptocht door de Leidse binnenstad, onder leiding van Marcus Rooijakkers van De Partij, de Hortus bereikt. Na de rondleiding langs de plantencollecties werd de lunch geserveerd in de Orangerie van de Hortus Botanicus. Nadat de overwinterende planten eind april naar buiten zijn gereden, is deze historische locatie tot in de late herfst geheel beschikbaar voor evenementen.

Een open boot van Rederij De Drie Geuze bracht de groep naar CORPUS ‘reis door de mens’, waar de educatieve rondleiding door het reusachtige mens werd voltooid en het bijbehorende congrescentrum werd bekeken.

De volgende stop van de rondvaart was het terras van Van der Valk Hotel Leiden. In de hotelbar werd de dag afgesloten  met een champagneclinic door Rogier de Bonth van Champagne Experience.