WASBE Conferentie naar Utrecht in 2017

Utrecht is gekozen is als stad voor de internationale, tweejaarlijkse conferentie van de World Association for Symphonic Bands and Ensembles (WASBE) in 2017. De internationale conferentie is een samenwerking van ZIMIHC, World Projects en WASBE en wordt mogelijk gemaakt met steun van de gemeente Utrecht.
WASBE is een van de diverse internationale activiteiten die de komende jaren in Utrecht plaatsvinden rondom blaasmuziek. Met deze activiteiten combineert ZIMIHC, podium voor amateurkunst, het internationale profiel van Utrecht als stad van muziek met het stimuleren van de lokale amateurblaasmuziek.

De WASBE Conferentie vind plaats van 16 tot en met 23 juli 2017. Als onderdeel van de conferentie nodigt WASBE ongeveer 17 blaasmuziekensembles van over de hele wereld uit om op te treden. Hoofdpodium is de Grote Zaal van Tivoli-Vredenburg. Behalve de dagelijkse concerten biedt de conferentie repertoire sessies, lezingen, discussies en masterclasses. Deze activiteiten zullen grotendeels plaats vinden in HKU / Conservatorium. ZIMIHC organiseert tijdens deze conferentie een internationaal fringe programma rond blaasmuziek op diverse locaties in Utrecht.