WebinarGeek opent kantoor in hartje New York

WebinarGeek, de Nederlandse specialist in webinar-software, heeft een kantoor geopend in New York. Daarmee speelt het bedrijf in op de groeiende vraag naar webinars in de Verenigde Staten.

De zoekwaarde van de wereldwijde webinar-markt steeg in 2021 met 91 procent. De toenemende vraag naar gebruiksvriendelijke webinar-software leidde tot exponentiële klantengroei voor het Nederlandse platform WebinarGeek. Door een kantoor te openen in The Big Apple wil het techbedrijf de klantervaring voor Amerikaanse klanten verbeteren.

Lokale aanwezigheid in snelgroeiende markt

New York staat bekend om zijn opkomende startup-cultuur, maar ook als een van de topbestemmingen voor het vinden van talent en een levendige IT-industrie. WebinarGeek is van plan om dit jaar vijf mensen aan te nemen voor verkoop- en succesmanagement.

“We hebben een kantoor geopend in NYC omdat ik sterk geloof in lokale aanwezigheid in een snelgroeiende markt,” zegt Remco Treuren, CEO van WebinarGeek. “Om meer te weten te komen over onze prospects, klanten en hun specifieke behoeften om de juiste propositie te vinden in de Verenigde Staten. Het schept ook een vertrouwensband. En nog iets heel belangrijks: het zal ons helpen om een andere tijdzones te voorzien van onze prijswinnende support.”

Groei in Noord-Amerika zonder venture capital

Op de dag dat het huurcontract werd ondertekend, vierde WebinarGeek een mijlpaal: het verwelkomen van de eerste honderd Amerikaanse klanten. Het is opmerkelijk dat deze uitbreiding naar Amerika geen venture capital-financiering kreeg. Dit weerspiegelt volgens Treuren de American Dream, iets waar veel ondernemers naar streven.

De flexibele werkruimte Studio by Tishman Speyer bevindt zich in het historische Rockefeller Center. Het privékantoor dat WebinarGeek kocht is 20 vierkante meter groot, gelegen op de 19e verdieping en met uitzicht over de Avenue of the Americas (6th Avenue). De studio is staat bekend om hun speciale evenementen, biedt toegang tot gedeelde ruimtes en vergemakkelijkt netwerken.