Website Sterrenstages vernieuwd

De website van Sterrenstages is vernieuwd. Met de nieuwe website hebben studenten, het bedrijfsleven, scholen en opleidingsinstituten er een ontmoetingsplaats bij voor het matchen van vraag en aanbod op het gebied van (inter)nationale stages op MBO- en HBO-niveau."Doordat Sterrenstages zich specifiek toelegt op hospitality, events, toerisme en facility kunnen vraag en aanbod snel bij elkaar komen met betrekking tot de invulling van stageplaatsen", vertelt Stephen Albada Jelgersma van Sterrenstages.nl. "Of het nu om ervaringsstages gaat of om  managementstages, om leerwerkstages, om snuffelstages of om afstudeerplaatsen. De scherpe focus van Sterrenstages maakt de website tot de ultieme propositie waar het gaat om het zoeken van stagiaires, terwijl studenten zeker weten dat zij hier de op hun studierichting toegesneden stagemogelijkheden kunnen vinden. De ’perfect match’ dus."

De studenten kunnen zich binnen twintig minuten op Sterrenstages presenteren met hun stageverzoek, aangevuld met een profiel, een motivatie en een foto. Stageaanbieders kunnen aan de hand van deze presentatie hun belangstelling kenbaar maken en in contact treden met de student. Bovendien is er de nieuwsbrievenservice van Sterrenstages: die brengt in een wekelijkse frequentie zowel studenten als opleidingen op de hoogte van de meest recente wijzigingen in vraag en aanbod. Ook stagecoördinatoren ontvangen de nieuwsbrieven.

Albada Jelgersma: "Het aanbod van stageplaatsen worden via Sterrenstages doorgeplaatst op social media als Facebook, LinkedIn en verschillende blogs. Buiten het stage aanbod biedt Sterrenstages tal van tips en trucs ten behoeve van de studenten als het gaat om bijvoorbeeld cv’s, motivaties, voorbereidingen en gezondheidsadviezen voor buitenlandse stages, nieuws vanuit de bovengenoemde branches en de mogelijkheid om voor studenten te gaan zoeken naar die ene speciale stageplaats."