Weer internationaal congres naar Rotterdam

Rotterdam heeft het bid voor het congres ”WMF meets IUPAC” gewonnen. Dit congres vindt plaats van 5 tot 9 november 2012 in het Beurs-WTC Congress & Event Center. In totaal komen hiervoor vijfhonderd internationale wetenschappers en mensen uit het bedrijfsleven en overheid naar Rotterdam. Voor de stad betekent dit een economische waarde van bijna 9 ton.
WMF staat voor World Mycotoxin Forum en IUPAC is de afkorting van International Union of Pure and Applied Chemistry. IUPAC is de hoofdvereniging en dit is één van de chemiecongressen van de vereniging. Mycotoxinen zijn giftige stoffen die door bepaalde schimmels geproduceerd kunnen worden. Deze stoffen kunnen voorkomen in uiteenlopende producten zoals granen, noten, fruit, etc. Het doel van dit congres is om het bewustzijn te vergroten van de gezondheidsrisico’s voor mens en dier. Er wordt gesproken over risicobeheer, technologieën en strategieën voor een minimale besmetting van landbouwproducten. Bastiaanse Communication, de organisator van WMF meets IUPAC, heeft de keuze op Rotterdam laten vallen vanwege de goede bereikbaarheid, de relatie tussen de haven en het thema van het congres, de locatie Beurs-WTC en de inzet van het Stimuleringsfonds.

Het Stimuleringsfonds van Rotterdam biedt initiatiefnemers van internationale associatiecongressen al enige jaren onder bepaalde voorwaarden een financieel steuntje in de rug. Het fonds is gericht op de speerpunten van de stad; haven, industrie, medisch en creatief.

“Dit is het tweede bid voor een congres dat we in korte tijd hebben binnengehaald”, zegt Ton Wesselink, directeur van Rotterdam Marketing. “Een week of twee geleden werd bekend dat het ESDR-congres voor dermatologen naar Rotterdam komt, en nu dit congres voor wetenschappers en afgevaardigden uit het bedrijfsleven en de overheid. Dit betekent wederom een goede economische impuls voor de stad Rotterdam.”

www.rotterdam.info