Wikkelboats in de Rotterdamse Rijnhaven

Wikkelboat opent tweede locatie in Rotterdam

Floating Rotterdam, een drijvend en tijdelijk initiatief in de Rijnhaven, is op 1 juli van start gegaan. Floating Rotterdam wordt een ‘hub’ van innovatieve en duurzame drijvende objecten waarop bezoekers kunnen recreëren en verblijven op het water. Als onderdeel hiervan openen vier Wikkelboats hun deuren. Deze duurzame tiny houseboats bieden, naast een plek om te overnachten, ruimte voor bijeenkomsten, vergaderingen en kleinschalige evenementen.

Duurzame tiny houseboats

De Wikkelboats liggen aan een 36 meter lange steiger. Ze zijn grotendeels zelfvoorzienend en hebben een bovenzijde gemaakt van 24 lagen gerecycled golfkarton De Wikkelboats zijn voorzien van allerlei domotica, een internetbeamer en ingebouwde speakers, een keuken, sanitair en een ruim terras met veranda.

Initiatiefnemer Sander Waterval: “De Wikkelboats zijn slim ingericht zodat ze multifunctioneel gebruikt kunnen worden. Overdag voor bijvoorbeeld workshops, vergaderingen, break-outs, exposities, huiskamerconcerten, filmvoorstellingen, lunches en diners tot 15 personen. ‘s Avonds kan men er met 6-8 personen per boot overnachten.”

Er liggen al twee Wikkelboats in The Red Apple Marina in Rotterdam-Centrum, die de afgelopen vier jaar wereldwijde media-aandacht kregen.

Verschillende accommodaties

IWaterval werkt nauw samen met de verschillende accommodaties en locaties op de Kop van Zuid. Deze samenwerking biedt nog meer mogelijkheden voor evenementen, omdat de locaties eenvoudig met elkaar te combineren zijn. Zo is onder meer LantarenVenster een betrokken partner, doordat de Wikkelboats er pal naast liggen. Ook werkt Wikkelboat samen met hotel nhow Rotterdam op facilitair gebied.