World Congress on Women’s Mental Health 2022 in Maastricht

World Congress on Women’s Mental Health volgend jaar in Maastricht

In november 2022 staat Maastricht vier dagen lang in het teken van de geestelijke gezondheidszorg van vrouwen. Van 6 tot en met 9 november 2022 verwelkomt MECC Maastricht het 9de World Congress on Women’s Mental Health.

Op 9 juni werd in de nieuwe MECC Studio de overeenkomst ondertekend door het bestuur van de Nederlandse afdeling van de International Association for Women’s Mental Health (IAWMH) – bestaande uit Patricia van Wijngaarden-Cremers, Rutger Jan van der Gaag en Nienke Hagenbeek – en Charles Beckers, Senior Business Development Manager bij MECC Maastricht.

Het internationale congres wordt jaarlijks bijgewoond door 1200 clinici en onderzoekers van over de hele wereld. Congressteden die Maastricht voorgingen zijn onder meer Madrid, Lima, Tokyo, Dublin en Parijs.

Geestelijke gezondheid van vrouwen

IAWMH is opgericht in 2001 ter verbetering van de geestelijke gezondheid van vrouwen over de hele wereld, met als doel het opzetten van een netwerk van nationale en internationale samenlevingen.

In Nederland wordt dit initiatief gedragen door de Alliantie Gender en Geestelijke Gezondheid. Hierin werken professionals (Psychiaters NVvP, Psychologen NIP, POH GGZ, Vereniging Gender en Gezondheid) intensief samen met patiëntenorganisaties (MIND Samen Sterk zonder Stigma) en maatschappelijke partners WOMEN Inc. en de Nederlandse GGZ. In aanwezigheid van Koningin Maxima werd de Alliantie Gender & GGZ op 3 februari dit jaar feestelijk en inhoudelijk gelanceerd.

Juiste ingrediënten

Nienke Hagenbeek: “Het MECC straalt openheid uit en nodigt uit tot ontmoeting, interactie en inspiratie. Precies de juiste ingrediënten voor de organisatie van het 9e internationale Congress on Women’s Mental Health – Determination and Solidarity in november 2022”.

Patricia van Wijngaarden-Cremers: “Waar vind je nou een stad met een vrouwelijke burgemeester, vrouwelijke rector magnificus en voorzitter RvB van een groot universitair medisch centrum, om er maar een paar te noemen”.

Intensieve samenwerking

Charles Beckers, Sr. Business Development Manager MECC Maastricht: “Geweldig om te zien dat al onze efforts en de intensieve samenwerking met gelieerde partijen ertoe hebben geleid dat we dit internationaal gerenommeerde congres in 2022 ‘al’ mogen verwelkomen. En dat ook nog eens in ons volledig nieuwe en uitgebreide congrescentrum”.