World Forum wint The Conference Award

World Forum heeft The Conference Award van Den Haag gewonnen met de Future Force Conference 2017. De prijs werd op 11 september uitgereikt door Wethouder Karsten Klein tijdens een feestelijk event in de Fokker Terminal.
Andere prijswinnaars zijn het Gemeentemuseum Den Haag, dat The Leisure Award won met het Mondriaanjaar, en de beursgenoteerde internationale technische dienstverlener Jacobs die The Business Award in de wacht sleepte omdat het Europees hoofdkantoor – goed voor 1.000 werknemers van 43 nationaliteiten – zich in januari 2017 in de regeringsstad vestigde.

Economische spin-off

De drie awards, die dit jaar voor het eerst werden uitgereikt, zijn een blijk van waardering voor bijzondere initiatieven en projecten met een economische spin-off voor Den Haag.

Een deskundige jury selecteerde uit alle inzendingen de drie beste initiatieven en projecten, waarna het publiek in een online poll een stem kon uitbrengen. Op basis van deze stemmen en het eindoordeel van de jury zijn de drie winnaars bepaald.

The Conference Award

De drie genomineerden voor The Conference Award waren de Cegeka-dsa klantendag 2017 in Madurodam, de Fokker Terminal met haar plan en vloerontwerp voor het DNA Congres en het World Forum The Hague voor de Future Force Conference 2017.

Met 42 procent van de publieksstemmen en een unanieme stem van de jury ging de award naar het World Forum. De jury wijst er op dat de volledig gerenoveerde en state of the art congreslocatie met het gastheerschap van de Future Force Conference, een congres met een duidelijk raakvlak met de Haagse ‘key cluster’ vrede, recht en veiligheid naar de stad wist te halen. Doordat nationale en internationale experts en organisaties hiervoor naar de stad afreisden en het congres enorm veel media-aandacht genereerde leverde dit economische spin off voor de hele stad op.
 

The Hague & Partners

Tijdens de feestavond werd ook de nieuwe koepel The Hague & Partners gepresenteerd, een krachtenbundeling van Den Haag Marketing, The Hague Convention Bureau en het WestHolland Foreign Investment Agency.
 

Foto: Alle winnaars, de directie van The Hague & Partners en de jury van The Hague Awards | Julie Blik ©