Worldmeetings lanceert Virtual Meeting Room

Worldmeetings gaat in samenwerking met KPN, een Virtual Meeting Room (VMR)-verbinding aanbieden, zonder dat hier een abonnement voor nodig is. Een Virtual Meeting Room is een vergaderruimte ‘in de cloud’, toegankelijk voor deelnemers via videoconference vanaf de eigen werkplek via verschillende devices.
“Een fysieke bijeenkomst is niet altijd het juiste middel om met elkaar in gesprek te gaan”, aldus Inge van Rooij, adjunct-directeur van Worldmeetings. “We zien de laatste jaren een flinke groei van het aantal videomeetings. De deelnemers loggen in dit geval in op een VMR waar ze elkaar vervolgens kunnen zien, horen en eenvoudig bestanden kunnen toesturen.”

“Fysiek wordt het nieuwe uniek”, voegt Henk Evers, Sales Manager bij KPN Talk en Vision, er aan toe. ”Online meeten zal over enkele jaren de standaard zijn.” 
Toekomst

Pay per use

Het boeken van een VMR verschilt tegenwoordig weinig van het boeken van een fysieke vergaderruimte, stelt Van Rooij: “Wij hebben ervoor gezorgd dat de VMR gebruikt kan worden op vrijwel alle devices. Ook bieden wij conferencedeelnemers de mogelijkheid om een kwartier van te voren in te loggen om alvast vertrouwd te raken met de interface. Verder zorgt het pay per use systeem ervoor dat bedrijven kunnen beschikken over een zakelijke kwaliteitsverbinding zonder de verplichting van een abonnement.”