Zoom Events Conference web

Zoom breidt uit naar meerdaagse congressen

Het online meeting platform Zoom heeft Zoom Events Conference gelanceerd, met daarin nieuwe functies die het mogelijk maken om virtuele (meerdaagse) congressen te organiseren. Tijdens Zoomtopia 2021 werd de eigen Zoom Events-oplossing al ingezet voor de meer dan 33.000 deelnemers van over de hele wereld.

Met de nieuwe uitbreiding is het voor iedereen met een Zoom Events-licentie mogelijk om congressen met meerdere sessies te organiseren. Zo krijgen hosts onder meer ondersteuning voor (meerdaagse) evenementen meer diverse gelijktijdige sessies, streaming van sessies in de event-lobby, verbeterde functies voor sponsoren en extra netwerkmogelijkheden.

Toegevoegde functies

Enkele functies die zijn toegevoegd aan Zoom Events:

  • Ondersteuning voor meerdaagse evenementen: verspreid evenementen over meerdere dagen en host tot aan 13 gelijktijdige sessies.
  • Bulk-uploads van agenda’s: upload grotere hoeveelheden aan sessie- en sprekersinformatie.
  • Sessievideo’s: voeg een showreel of infovideo toe voor aanvang van een sessie of om sprekers te introduceren.
  • Conferentielobby: een ruimte waar geregistreerde deelnemers voor en tijdens de conferentie kunnen netwerken en sessies (al dan niet live) kunnen bekijken.
  • Planning voor deelnemers: deelnemers kunnen op één plek bijhouden welke sessies interessant zijn en zo hun eigen planning voor een evenement beheren.
  • Sessielijst: deelnemers kunnen eenvoudig zoeken naar verschillende sessies en de weergave filteren op basis van thema’s, beoogde publiek, producten of kennisniveaus.
  • Opnames: on-demand beschikbaarheid van sessies om achteraf vanuit de Event Lobby te bekijken.
  • Analytics: rapporten over evenementen zijn achteraf beschikbaar voor beter inzicht in opkomst, betrokkenheid en omzet.
  • Ondersteuning voor sponsoren: Ingebouwde functies voor sponsoren, zoals speciale ruimtes, verschillende sponsorniveau’s, video-uploads en chat.

Zowel gratis als betaald

In Nederland is Zoom Events beschikbaar voor het hosten van zowel gratis als betaalde evenementen. Meer informatie over het hosten van een online congres met Zoom Events Conference staat in het blog ‘New! Host Conferences Using Zoom Events’ op de website van Zoom. Ook zijn er webinars over Zoom Events Conference bij te wonen op 4 en 18 november waarin een overzicht wordt gegeven van de nieuwe mogelijkheden.