Zoom Events breidt uit met Virtual Networking

Videobellen via Zoom zal niet bij elke eventorganizer even warme gevoelens oproepen, maar wie hybride events inzet ontkomt niet aan de technologie. In dit licht is het belangrijk nieuws dat Zoom Events het eigen aanbod heeft uitgebreid met Virtual Networking. Handig om bezoekers met elkaar te verbinden.

Zoom moest ook wel aan productuitbreiding doen, want na een stormachtige groei in coronatijd neemt de vraag naar videoconferencing weer snel af. Ook is de concurrentie flink toegenomen, met kapitaalkrachtige tegenstrevers als Microsoft (Teams), Cisco (Webex) en Salesforce (Slack).

Aangezien Zoom een minder breed portfolio aan diensten heeft dan zijn concurrenten, investeert het bedrijf nu in nieuwe producten. In de afgelopen maanden lanceerde de organisatie al oplossingen voor events, analytics en whiteboards, maar daar is nu Virtual Networking bijgekomen.

Zoom wil bezoekers beter connecten

Virtual Networking’ is onderdeel van Zoom Events, waarmee het bedrijf zich specifiek richt op evenementorganisatoren en de deelnemers aan hun meetings en events. Virtual Networking bestaat uit meerdere tools voor deelnemers. Zij kunnen voortaan een profiel aanmaken met afbeeldingen, video’s en links naar websites. Het profiel is openbaar voor andere deelnemers van een evenement. Men kan connecties met elkaar aangaan en elkaar benaderen via mail, telefoon en social media. Bovendien is het tijdens een evenement mogelijk om één-op-één-gesprekken te starten.

De profielen zijn niet overal op het internet te vinden. Een deelnemer kan een ander profiel pas inzien wanneer deze persoon aan hetzelfde evenement deelneemt. Maak je tijdens of na het evenement een connectie, dan blijft het profiel toegankelijk. Volgens Zoom maakt de update het eenvoudiger om te netwerken op digitale events. Het is natuurlijk efficiënt om niet meer naar een ander platform te hoeven schakelen om een connectie aan te gaan, maar daarmee kun je natuurlijk ook niet gebruik maken van de andere features waarvoor je diensten als LinkedIn en Facebook inzet.