Zuiderstrandtheater Den Haag jaar lang beschikbaar voor evenementen

Organiserend Nederland heeft het komend jaar de beschikking over het Zuiderstrandtheater in Den Haag. Deze spiksplinternieuwe, vrijstaande locatie aan de haven heeft een theaterzaal met 1.000 stoelen, 5 foyers (125 tot 400 m2) , een podium (blackbox van ruim 500 m2)  en een groot parkeerterrein waar men gratis kan parkeren. De totale capaciteit voor een feestavond is circa 2.000 gasten.
 In dit nieuw gebouwde Zuiderstrandtheater zouden vanaf oktober de voorstellingen plaatsvinden van onder andere het Nationale Dans Theater, vanwege de op handen zijnde nieuwbouw op de plek van het bestaande theater aan het Spui. Door een politieke wending is het oorspronkelijke plan van tafel en blijft het 'oude' Lucent danstheater nog minimaal een jaar open.

Diederick van Eeden is Commercieel Directeur a.i.: “Aan mij de taak om deze prachtlocatie aan de haven onder de aandacht te brengen bij potentiële opdrachtgevers, om de mogelijkheden voor congressen, productintroducties, personeelsfeesten en outdoor evenementen te laten zien en om samen mooie producties neer te zetten.”

De mogelijkheden voor branding zijn optimaal, zowel binnen als buiten, stelt Van Eeden. “Stel je voor dat jouw gasten het terrein op rijden, en op de toneeltoren van 30 bij 9 meter is jouw logo of een foto van je nieuwe product al van ver af te zien, hoe mooi is dat.”

Indien gewenst ondersteunen  de eventmanagers van het theater  bij de organisatie van een congres of evenement.  Het theater werkt samen met een aantal geselecteerde partners op het gebied van catering, decor en aankleding. Daar wordt een keuze uit  gemaakt die het beste aansluit bij het evenement. “We hebben met niemand exclusieve afspraken.” verduidelijkt Van Eeden. “Uit ervaring weet ik dat dat het voor bureaus extra aantrekkelijk maakt om hun event te organiseren, met hun eigen, vertrouwde partners.”

Zuiderstrandtheater Den Haag gezien vanuit de lucht

Zuiderstrandtheater Den Haag uitzicht vanuit de VIP-foyer