Zwemparadijs in Rotterdam wordt congreslocatie

Rotterdam krijgt er een nieuw event center bij. Zwembad Tropica wordt omgebouwd tot Live Event Center Rotterdam, kortweg LEC•R. De locatie wordt geschikt gemaakt voor congressen, evenementen en concerten. Dat maakte Tropicana-directeur Frank Blom dinsdag 22 februari bekend. Tropicana trok de afgelopen tweeëntwintig jaar tijd ruim twaalf miljoen bezoekers.
Het  LEC•R opent in september of oktober de deuren als evenementenhal. Het center moet in Rotterdam, met een capaciteit van circa 6.000 bezoekers, het gat gaan vullen tussen Ahoy (16.000) en De Doelen (2.000). De totale kosten van de verbouwingen bedragen circa 14 miljoen euro. Het gebouw krijgt een nieuwe, koperen gevel, die het een nieuwe aanblik geeft en daarnaast dienst doet als geluidsisolatie. Architect Jeroen Hoorn ontwierp een nieuwe buitenschil voor het gebouw, die bestaat uit een legering van koper en aluminium. Het materiaal behoudt grotendeels haar goudgele kleur bij oxidatie.

Volgens Frank Blom is de financiering zo goed als rond en kan de investering binnen vijf jaar worden terugverdiend. Hij rekent erop dat er jaarlijks 400.000 tot 450.000 bezoekers komen. De verbouwing en nieuwe functie van het gebouw leveren naar verwachting 180 arbeidsplaatsen op. De concerthal komt in het grote ronde deel, waar eerst het golfslagbad was. Naast een nieuwe buitenschil krijgt het gebouw ook een nieuwe binnenkant, om geluidsoverlast voor omwonenden zo veel mogelijk te beperken.

www.lecr.nl

Bron foto: Jeroen Hoorn Architecten