Zwitserland: de natuur wil je terug.

Vergaderen in de natuur, op de top van de berg Monte Generoso in het nieuwe ‘Fiore di Pietra’, dat ontworpen is door de beroemde architect Mario Botta. Italiaanse flair, mild klimaat, palmen en lieflijke dalen. We zijn in Ticino, de meest zuidelijke regio van Zwitserland.
 Vanaf Capolago aan het Meer van Lugano rijdt de belle époque stoomtrein uit 1890 naar de top van de Monte Generoso naar het nieuwe ‘Fiore di Pietra – wat stenen bloem betekent – op 1704 meter hoogte. Het nieuwe gebouw omvat een self service restaurant ‘Generoso’ voor 120 personen met direct toegang tot het terras, de ‘Fiore di Pietra’ restaurant voor 125 personen en de conferentiezaal ‘Belevedere’ voor circa 100 personen.

In de regio Ticino waan je je in Italië. Je wordt niet begroet met ‘Guten Tag’ of ‘Allegra’, maar met ‘Buongiorno’. Op een piazza (dorpsplein) of in een grotto (een soort lokale taverne) geniet je van mediterrane lekkernijen als salami, risotto en polenta, maar dan wel op de Tessiner manier. Dat maakt Ticino zo uniek: het combineert Italiaanse flair perfect met de Zwitserse gründlichkeit. Lugano is een ontdekking: het is op twee na het grootste financiële centrum van Zwitserland. Doe in Lugano de ‘food & wine’ toer. Maak kennis met de grootste stad van Ticino al slenterend door het historische centrum. Onderweg genieten van specialiteiten uit de regio met daarbij natuurlijk een glaasje witte Merlot. Het congres centrum ‘Palazzo Congressi Lugano’ ligt aan het Meer van Lugano en heeft een capaciteit voor max.1130 deelnemers, 10 break-out rooms en tentoonstellingsruimte van 1300-2100 m2.

Goed om te weten dat het openbaarvervoer bij een verblijf van één overnachting in Ticino gratis is.
Meer informatie over Ticino, de dolce vita: http://www.myswitzerland.com/